Home / AKTUELNO / MEDIJI U REGIONU- VELIKI POLITIČKI OBRT: „Ludnica i haos u Srbiji, Vučiću se smrklo pred očima!“

MEDIJI U REGIONU- VELIKI POLITIČKI OBRT: „Ludnica i haos u Srbiji, Vučiću se smrklo pred očima!“

vucic

Zagrebački „Jutarnji list“ piše, povodom vesti da će se i Tomislav Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, da je na pomolu veliki politički obrt u Srbiji.

List u tekstu pod naslovom „Vučiću se smrklo pred očima, Dačić besan, Šešelj se iživljava“ piše da Nikolić ne želi da siđe s vlasti, da ide u izbornu trku po još jedan mandat, a da je Aleksandar Vučić ostao bez teksta.

Nikolić je odluku, koja nesumnjivo neće naići na dobar odjek kod premijera Aleksandra Vučića, navodno doneo tokom proslave svog 65. rodendana, piše „Jutarnji“.

List podseća da je Predsedništvo SNS, čiji član bio Nikolić, u utorak jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat te stranke.

„Jutarnji“ prenosi i informaciju Tanjuga da je Vučić na pitanje za komentar Nikolićevih namera ćutao, kao i izjavu šefa diplomatije Ivice Dačića koji kaže da je, ako je to tačno, Nikolićeva odluka sramotna i da će on i drugi koalicioni partneri stati uz Vučića.

I makedonska agencija MIA piše da Tomislav Nikolić planira da se nadmeće za predsedničku funkciju čak i pošto je Vučić najavio da će da uđe u trku.

MIA navodi da srpski mediji izveštavaju da je Nikolić odlučio da izazove lidera SNS jer nije bio zadovoljan načinom na koji je skrajnut u korist Vučića.

Nikolića je navodno iznerviralo i to što je i njegov sin podržao Vučića.

I hrvatska agencija Hina prenela je vest srpskih medija da će se Nikolić kandidovati. Navodi se Nikolićeva izjava da nije iznenađen ishodom glasanja na sastanku Predsedništva Srpske napredne stranke.

Na pitanje novinara je li odustao od kandidature, Nikolić je kratko odgovorio: „Dogovorićemo se“, navodi Hina.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …