Home / AKTUELNO / „MIGRANTSKA KRIZA JE SKRIVENA KOLONIZACIJA- ISPLANIRANO JE DA OSTANU U BIH“

„MIGRANTSKA KRIZA JE SKRIVENA KOLONIZACIJA- ISPLANIRANO JE DA OSTANU U BIH“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već je neko planirao da u BiH i ostanu.

„Migrantska kriza mi sve više liči na proces kolonizacije, koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku“, rekao je Dodik za „Euroblic“.

On je podsetio da je došlo vreme na koje je upozoravao da se BiH neće moći nositi sa migrantskom krizom, te smatra da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije koja bi vodila ka rešenju krize.

„Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati“, ponovio je Dodik.

On je poručio da će se suprotstavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi prije nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja.

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

„Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU“, rekao je Dodik.

(Srna)

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …