MILANOVIĆ: “Srbi su šaka jada, nema ih ni 10 miliona a hoće da budu gospodari Balkana”

milanovicSastanak bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predstavnika branitelja je tajno sniman, a te snimke je objavio Jutarnji list.

Na jednom od snimaka, čuje se da lider SDP braniteljima kaže da bi bili deset puta optuženi da su “preko“ radili ono što je Vučić radio “ovde“.

“Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica tolerancije na koju sam spreman, da se pravim blesav, da su to normalni tipovi koje je izabrao srpski narod i da su to naše kolege“, rekao je Milanović.

Jedan od branitelja je potom dobacio: “To su četnici…“

Usledio je nastavak Milanovićevog monologa.

“Nemoj me, obrijani, nemoj me terati više od toga. Dakle, ono se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila… To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, je*ote, žele biti gospodari pola Balkana… Pa nema vas dovoljno, to je mali narod…“, naveo je Milanović.

Potom se osvrnuo na zahtev branitelja da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović organizuje sastanak sa srpskim premijerom, na šta je rekao da bi bilo poniženje.

Gostujući u dnevniku Nove TV Milanović je rekao da je znao da se razgovor snima, da to nije normalno, ali da je shvatio, ćutao i smejao se.

(B92)

 • smireno

  A sta, kao nije tacno?

 • Kataleja Martyr

  Istina boli.

 • staklorezac

  pa i on sam ima srpske potomke

 • Zmaj Egregor

  Ovo su reči čoveka gubitnika, koji se hvata za slamku, a slamka mu je, a šta drugo, nego opet: Srbija, nepresušna tema hrvatskog patriotizma…A šta da se očekuje od sadašnjih i budućih političara na ovim prostorima; ekonomsko pitanje i pitanje bele kuge ne postoji…Srbbomržnjom, Hrvatska se ne brani, ali se osvaja vlast i pozicija u tom bolesnom društvu….

 • SVETI ILIJA

  Boze pomozi mu , on samog sebe pljuje….

 • Ivan Colak

  Ah vidi četnika sto se javljaju nema vece bolesti od vas ako mi vjerujes

 • Ivan Colak

  krenite jos jednom na hrvatsku budite sigurni da su ustase bili mila majka

 • Lili

  Ovi pokatoliceni Srbi preletaci imaju zesci kompleks.Verovatno imaju genetsku gresku,dokaz za to je sto Hrvatice jure Srbe,cak i preko granice.A tamo dok smo ziveli sa njima,uvek im je izbor pre bio udati se za Srbina nego za Hrvata.