Milanović: „Srbima se treba krvi napiti..!“

milanovicLider SDP i doskorašnji hrvatski premijer Zoran Milanović na sastanku sa „braniteljima“ pokazao je da patološki mrzi Srbe, da je opsednut Aleksandrom Vučićem, ali i da ozbiljno razmišlja o ratu sa Srbijom.

Čovek koji se javno hvali „dedom ustašom“ za ljude iz vrha vlasti u Beogradu tvrdi da su „četnici“ i poručuje da se Srbima treba „krvi napiti“ zato što neće da ukinu Zakon o univerzalnoj jurisdikciji koji omogućava suđenje svim ratnim zločincima .

Znao za snimanje

Da skandal bude veći, Milanović je juče poručio da je „znao da se razgovor sa braniteljima snima“, aludirajući da su ga branitelji tajno snimali. Međutim, udruženja ratnih veterana Hrvatske zvanično su demantovala da stoje iza tajnog snimka.

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović naglašava da bi voleo da vidi reakciju evropskih zvaničnika povodom izjave lidera SDP.

– Govor Milanovića jako lepo govori o njemu i svima koji tako misle u Hrvatskoj. Voleo bih da vidim reakciju evropskih zvaničnika i Majkla Devenporta kao predstavnika Evropske komisije u Srbiji na to što se koriste uvrede, a naša država i narod nazivaju šakom jada – podvlači Stefanović.

Indikator bede

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac kaže da je Milanovićeva retorika uvredljiva i neprimerena i veoma štetna po Hrvatsku.

– Milanovićeva sklonost ponižavanju, uvredama i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda veoma je ozbiljan problem za njegovu stranku. On želi da bude gori od hrvatske desnice. Ako je za šaku glasova spreman druge proglašavati šakom jada, onda je to ozbiljan indikator bede na koju se usmeravaju – poručio je Pupovac, dodajući da Milanoviću nije bilo dosta što je iskopao dedu ustašu u jeku proustaške kampanje, već sada i druge zemlje proglašava „velikim sranjem“.

Bolesno ustaštvo

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je Milanovićevo obraćanje još jedan dokaz koliko je hrvatsko društvo bolesno profašistički orijentisano.

– Dve najveće hrvatske stranke SDP i HDZ svesni su da većina Hrvata ima pozitivan odnos prema ustašama, kao i genocidu koji su počinili nad Srbima. Zato veruju da proustaškom retorikom mogu da pridobiju glasače. Hrvati se još uvek nisu suočili sa svojom zločinačkom prošlošću – podvlači Linta.

Oni su već platili cenu, slabiji su od nas. Samo želim da naši branitelji mogu biti i mirni i da mogu slobodno putovati. Prošlo je 13 godina, niko mi ne može reći da je u Srbiji na vlasti liberalna, proevropska, fina vlast.

Ne bira sredstva

Direktor „Veritasa“ Savo Štrbac smatra da je bivši premijer Hrvatske ovim govorom dobro „profitirao“ na predstojećim izborima.

– Ide mu u prilog sve što je rekao o Srbima, o svojim precima, partizanima, zakonu o jurisdikciji. On shvata da će svaka njegova reč naići na podršku kod jednog dela birača. Deluje mi da je ovo uradio vrlo smišljeno – napominje Štrbac.

Gledajte, to je poniženje, dakle on će poslati svog ministra, mi ćemo poslati svog i imaćemo izlaz. U protivnom ništa.

Septička jama

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović oštro je reagovao na izjave Zorana Milanovića ističući da je to govor iz septičke jame.

– Ne bih rekao da je to ekstremni nacionalizam. To je Zoran Milanović i njegov uličarski rečnik. To je govor iz septičke jame – kratko je prokomentarisao Hasanbegović.

 • Kalimero

  Ima li kraja ovom ludilu.Taman pomisliš prošlo je neko zlo a ono iskoči neko novo od nekud.Nekima smeta miran život,hteli bi možda opet neki rat.Ko rat želi da boda ga imao u svojoj kući.

 • Nenad Heho Komušar

  Ovaj tekst je totala idiotarija. Bilo bi jako dobro da čitatelji potraže vide što je g. Milanović izgovorio, te tko je trgao ploče u Vukovaru i usred Zagreba prijeti plinskim bocama. HDZ-ovi puleni jest odgovor.

 • Gordan

  dosta bre više ovog huškanja

  • RASPUST, PA … GUSKE U MAGLI

   ‘ajde, de po ovome, ali, viđe li ti da su hrvati u bih glasali da se ne daju spiskovi srbima za referendum?! što je nesrpskim stranama bitan 9 januar? jeli za to da bi samo dali do znanja da mogu bilo šta diktirati srbima (U RS), da pokažu mogućim svaku vrstu terora nad srbima? može li ti tvoje istorijsko iskustvo predvidjeti kuda to može voditi? ja govorim o slobodi ZLOG UMA, kuda on može kretati! zbog čega tvoj um nemože bar uporedo da prati taj, zločinački, pa da ga preduhitri u namjerama?! koji to komoditet srbi sebi ne dozvoljavaju, ili ga možda brane? razmišljaju li srbi o vremenu u kojem žive, ili je svaki postao lični otpadnik koji bi da protrči ko goveče u kaubojskom koralu ( vaspitni holivudski vesterni, kreirani po vatikanskim iskustvima) u neko priviđenje samo ličnog boljitka, PO SVAKU CIJENU, najlakše i najradije – nacionalnu?!

 • Davorko Nemec

  Milanović se osramotio, ali žalosno je što neki priželjkuju novo krvoproliće između Srba i Hrvata te izmišljaju da on mrzi Srbe čije se krvi želi napiti. Pa to je suludo jer je u Vladi RH, koju je vodio Zoran Milanović, bilo gotovo 40 posto Srba!

  • RASPUST, PA … GUSKE U MAGLI

   kojih srba? pa u BiH ekspresno, kad se ukaže potreba ( koja bitna funkcija u odlučivanju), musliman se predstavlja srbinom – to je njegova volja, slobodan osjećaj i doživljaj! da ne pominjem SDS-ov ‘savez za promjene’! možeš misliti koje sve promjene! pravi smjer za liniju – mašta može svašta! jesu li u hrvatskoj to oni srbi koji su istakli aplikaciju, obećanje da će ‘svojom dobrom voljom’ preći u katoličanstvo, pa, eto, da odrade ‘pripravnički’! uz isticanje ‘svoje dobre volje’, može ići i objašnjenje da nema nikakvih pritisaka … ono, da nebi bilo zabune i uzbuđivanja javnosti na mirnom putu fašizacije!!!