Home / AKTUELNO / Milanović: „Srbima se treba krvi napiti..!“

Milanović: „Srbima se treba krvi napiti..!“

milanovicLider SDP i doskorašnji hrvatski premijer Zoran Milanović na sastanku sa „braniteljima“ pokazao je da patološki mrzi Srbe, da je opsednut Aleksandrom Vučićem, ali i da ozbiljno razmišlja o ratu sa Srbijom.

Čovek koji se javno hvali „dedom ustašom“ za ljude iz vrha vlasti u Beogradu tvrdi da su „četnici“ i poručuje da se Srbima treba „krvi napiti“ zato što neće da ukinu Zakon o univerzalnoj jurisdikciji koji omogućava suđenje svim ratnim zločincima .

Znao za snimanje

Da skandal bude veći, Milanović je juče poručio da je „znao da se razgovor sa braniteljima snima“, aludirajući da su ga branitelji tajno snimali. Međutim, udruženja ratnih veterana Hrvatske zvanično su demantovala da stoje iza tajnog snimka.

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović naglašava da bi voleo da vidi reakciju evropskih zvaničnika povodom izjave lidera SDP.

– Govor Milanovića jako lepo govori o njemu i svima koji tako misle u Hrvatskoj. Voleo bih da vidim reakciju evropskih zvaničnika i Majkla Devenporta kao predstavnika Evropske komisije u Srbiji na to što se koriste uvrede, a naša država i narod nazivaju šakom jada – podvlači Stefanović.

Indikator bede

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac kaže da je Milanovićeva retorika uvredljiva i neprimerena i veoma štetna po Hrvatsku.

– Milanovićeva sklonost ponižavanju, uvredama i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda veoma je ozbiljan problem za njegovu stranku. On želi da bude gori od hrvatske desnice. Ako je za šaku glasova spreman druge proglašavati šakom jada, onda je to ozbiljan indikator bede na koju se usmeravaju – poručio je Pupovac, dodajući da Milanoviću nije bilo dosta što je iskopao dedu ustašu u jeku proustaške kampanje, već sada i druge zemlje proglašava „velikim sranjem“.

Bolesno ustaštvo

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je Milanovićevo obraćanje još jedan dokaz koliko je hrvatsko društvo bolesno profašistički orijentisano.

– Dve najveće hrvatske stranke SDP i HDZ svesni su da većina Hrvata ima pozitivan odnos prema ustašama, kao i genocidu koji su počinili nad Srbima. Zato veruju da proustaškom retorikom mogu da pridobiju glasače. Hrvati se još uvek nisu suočili sa svojom zločinačkom prošlošću – podvlači Linta.

Oni su već platili cenu, slabiji su od nas. Samo želim da naši branitelji mogu biti i mirni i da mogu slobodno putovati. Prošlo je 13 godina, niko mi ne može reći da je u Srbiji na vlasti liberalna, proevropska, fina vlast.

Ne bira sredstva

Direktor „Veritasa“ Savo Štrbac smatra da je bivši premijer Hrvatske ovim govorom dobro „profitirao“ na predstojećim izborima.

– Ide mu u prilog sve što je rekao o Srbima, o svojim precima, partizanima, zakonu o jurisdikciji. On shvata da će svaka njegova reč naići na podršku kod jednog dela birača. Deluje mi da je ovo uradio vrlo smišljeno – napominje Štrbac.

Gledajte, to je poniženje, dakle on će poslati svog ministra, mi ćemo poslati svog i imaćemo izlaz. U protivnom ništa.

Septička jama

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović oštro je reagovao na izjave Zorana Milanovića ističući da je to govor iz septičke jame.

– Ne bih rekao da je to ekstremni nacionalizam. To je Zoran Milanović i njegov uličarski rečnik. To je govor iz septičke jame – kratko je prokomentarisao Hasanbegović.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …