Home / AKTUELNO / MILO IMA MILIJARDU EVRA: Pozadina svih sukoba sa Đukanovićem su novac, imovina i uticaj na investitore

MILO IMA MILIJARDU EVRA: Pozadina svih sukoba sa Đukanovićem su novac, imovina i uticaj na investitore

Predsednik Crne Gore i lider vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ima milijardu evra i pozadina svih sukoba sa njim su pare, imovina i uticaj na investitore, kao i da ima snimak kako Đukanoviću daje pare koji prati poduži tonski zapis razgovora, poručio je sinoć vlasnik „Atlas grupe” Duško Knežević.

On tvrdi da će svi dokazi o korumpiranosti Đukanovića ugledati svetlost dana nakon što o tome odluči sa svojim timom, jer je, navodno, reč o interesu njegove kompanije, brojnih poslovnih partnera na raznim kontinentima.

„Idem do kraja i ovo je istorijski momenat za smenu Đukanovića, a ukoliko se meni nešto desi moja familija će objaviti što imam i ja neću odustati. Važno je da narod što više izađe na ulice i neću odustati dok se ne formira tehnička vlada i raspišu novi izbori i biću uz narod. Moram da vodim računa o mojim interesima, kao i o protestu, a objavljivanje materijala je radi svrgavanja Đukanovića. DPS će pući po šavovima i tamo je alarmantno stanje i Đukanović ne veruje ni telohraniteljima”, rekao je Knežević za hercegnovsku Novu TV, dodajući da je sve izbore „Đukanović dobio zahvaljujući kupovini glasova”.

On je kazao da će „pre Đukanović u Spuž”, nego što će on doći u Crnu Goru, kao i da „predsednik Crne Gore ima preko milijardu evra”.

„Nisam svetac, ali sam shvatio da sam u pogrešnoj vezi, i to ne možete da kontrolišete, i mislio sam da to može da se popravi. Kada su oni upali u banke, krenuo sam u obračun sa njima i spreman sam da odgovaram, ali pod međunarodnom arbitražom, a ne pod Katnićem i Stankovićem. Pozadina svih sukoba sa Đukanovićem su pare i imovina i uticaj na investitore. Pozivam Miomira Mugošu (bivši gradonačelnik Podgorice) da ispriča istinu i kaže sve o kući na Gorici i finansiranju grada. Mislio sam da je sukob sa Svetozarom Marovićem politički, ali pravi razlog je otimanje imovine od Mirka Latinovića”, tvrdi Knežević.

Dodao je da se nije dovoljno bavio bolnicom u  Meljinama jer je to prepustio Milu Đukanoviću i njegovim ljudima.

„Nisam se mnogo bavio Meljinama, jer sam mislio da će novi menadžment valjano upravljati u toj ustanovi, ali smo imali stalne gubitke oko 200.000 evra mesečno. Uvođenje stečaja je jedan kriminalni akt. Uveden je stečaj zbog 17.000 evra, a tamo je vredna milionska imovina. Đukanović bolje zna o mojoj imovini i glavni sukob je između nas oko imovine. Uglavnom, Crna Gora ide u duboku diktaturu, a on neće na miran način rešiti proteste građana”, veruje Knežević.

Poruka iz Londona i bivšeg britanskog ambasadora, po rečima Kneževića, jeste da je Milo odslužio svoje i da je on u Londonu zaštićen.

„Normalno živim i drago mi je što me brani Stivi Kejn, koji je branio Slobodana Miloševića, koji je bio pošten čovek i nije bio kleptoman kao Đukanović, ali nije shvatao snagu Zapada”, rekao je Knežević i dodao „da su oko  Svetog Stefana umešan Šinavatra i Pjui”, jer „nije bilo bilo krupnije investicije koju nije kontrolisao Đukanović”.

Knežević je demantovao i da je saradnik bilo koje strane obaveštajne službe, a da je slučaj policijske zgrade u Podgorici, poznate kao „Limenka”, navodno „dogovor između Ivana Brajovića i Aca Đukanovića i da to predstavlja čist kriminal”, kazao je Knežević dodajući da je i Ivanu Brajoviću, predsedniku republičke skupštine, „davao pare”.

Knežević kaže da je aktuelni premijer i potpredsednik DPS-a Duško Marković rezervisan oko aktuelnih afera i ne meša se.

„On može biti vezivno tkivo za tehničku vladu iako ga međunarodne organizacije optužuju za vezu sa nekim sumnjivim ljudima. Mislim da oni odmah treba da prihvate formiranje tehničke vlade, jer u suprotnom može im suditi narod”, poručio je Knežević iz Londona, za kojim je crnogorska policija raspisala poternicu.

(Politika.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …