Home / AKTUELNO / MILOVA DESNA RUKA: „IMAM SVA DOKUMENTA O TOME ŠTO SE DEŠAVALO OD 90-ih PA DO DANAS“

MILOVA DESNA RUKA: „IMAM SVA DOKUMENTA O TOME ŠTO SE DEŠAVALO OD 90-ih PA DO DANAS“

Vlasnik crnogorske „Atlas korporacije“ Duško Knežević izjavio je za današnju „Politiku“ da ima arhivu koja sadrži sve najvažnije podatke o tome što se dešavalo od početka devedesetih do danas.

Knežević, koji je bio, kako navodi list, desna ruka predsednika Crne Gore i lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, rekao je da ni 20 odsto materijala koje poseduje nije ugledalo svetlost dana.

Upitan kada će javnosti pokazati najavljeni snimak Ðukanovića o njegovoj navodnoj korumpiranosti, vlasnik „Atlas korporacije“ odgovorio je „na vreme“, te pojasnio da o tome odlučuje posebna kompanija koja se bavi međunarodnim istragama, kriznim menadžmentom i strategijom.

– Cilj je da kleptokratski sistem na čijem je vrhu “prva familija“ bude ogoljen do srži i da se svi pipci alave i opasne hobotnice prvo razotkriju i onda otkinu – istakao je za „Politiku“ Knežević.

– Porobili su celu Crnu Goru, a onda je došao red na mene i “Atlas grupu“ – dodao je.

Knežević smatra da afera „Koverat“ koja potresa Crnu Goru neće završiti „pod tepihom“ kao prethodne neke, jer je, kako je naglasio, ovo višeslojna priča koja dokumentuje korupciju i kriminal u vrhu DPS-a.

– Bio sam zlatni donator DPS-a, sada sam zlatni svedok o kriminalu pojedinaca iz vrha DPS-a koji su počeli celu Crnu Goru da doživljavaju kao svoj posed – rekao je Knežević.

On kaže da je spreman da odgovara za svoje postupke onda kada se steknu uslovi i „hobotnica skloni sa vlasti“, odnosno kada tužilaštvo i sudstvo ne budu u rukama „prve familije“, koja, kako smatra Knežević, ne zna gde udara i izmišlja slučajeve od pre 10 godina da bi ga kompromitovali.

Check Also

RADNICI GEOKSA: VUČIĆ NAS JE SLAGAO DA ĆEMO DOBITI NOVU FABRIKU

„Vidimo se 15. septembra u Vranju kada će biti rešena sudbina radnika Geoksa koji su …