Home / AKTUELNO / Ministarka Mihajlović: Srbiju bi ove zime mogla da zadesi energetska kriza!

Ministarka Mihajlović: Srbiju bi ove zime mogla da zadesi energetska kriza!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zorana Mihajlović ocenila je da bi Srbiju ove zime mogla da zadesi energetska kriza, ali je poručila i da nema mesta panici.

zorana-mihajlovic

„Govorim o energetskoj krizi zato što Srbiji nedostaju i ugalj i struja i gas i mazut. Mogli smo sve vreme od poplava da nabavljamo ugalj, ali to nismo učinili. Svaka tona uglja na deponiji koja bi se uvezla znači manji uvoz kilovat-časova struje“, rekla je Mihajlović „Politiku“ od nedelje.

Mihajlović rekla je da nije imala duel sa Stanislavom Pak, savetnicom predsednika Tomislava Nikolića.

„Nije bio duel, ja nisam ništa odgovorila“, rekla je Mihajlovićeva. Na novinarsku konstataciju da je Pakova odgovorila na jednu njenu izjavu vezanu za odnos između predsednika i premijera, Mihajlovićeva je rekla da nije primetila bilo kakve probleme u odnosu između predsednika i premijera.
Mihajlović koja je u prethodnom mandatu bila ministarka energetike, dodala je da je Vlada još u junu donela odluku da „Srbijagas“ krene u nabavku gasa, ali da do danas nema informacija o tome. „Kako se približava grejna sezona, i kako je svima jasno da 15. oktobra treba da budu topli radijatori, shvatamo da nam sve fali“, ukazala je ona.

Mihajlović je kao neosnovanu ocenila najavu direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića o poskupljenju tog energenta od 1. januara, odnosno o uvođenju ekonomske cene gasa.

„On može da poželi cenu kakvu hoće, ali cenu gasa, kao i struje određuje regulatorna Agencija za energetiku“, podsetila je ministarka.

Ona je poručila i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne enrgije građanima.

„Nije mi poznato da će Beko biti na čelu Železnica“

Mihajlovićeva je rekla da o Beku nije bilo reči na Kadrovskoj komisiji Vlade, kojoj ona predsedava, niti je takva informacija dolazila od Vlade.

U intervjuu za današnju „Politiku“, potpredsednica Vlade kaže da ne utiče na to ko će se prijaviti na konkurs.

„Nekoliko puta sam rekla svoj stav uopšte u vezi s direktorima, pa i kada ste pominjali Beka. Rekla sam samo jednu stvar – „Železnice“, pogotovo u situaciji u kojoj se nalaze i koja je vrlo teška, ali i svako drugo preduzeće, mora da dobije coveka koji je spreman da radi, ko nije kompromitovan u bilo kom smislu te reči.

To su ogromni sistemi kojima su potrebni direktori koji su dobri menadžeri i u koje ljudi iz tih sistema mogu imati poverenje“,rekla je ona.

Na novinarsku konstataciju da premijer Aleksandar Vučić misli da je Beko taj čovek koji bi bio dobar za „Železnice“, Mihajlovićeva je rekla da joj nije poznato da on to misli „niti sam čula da je tako rekao jednog jedinog trenutka“.

(Beta)

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …