Home / AKTUELNO / MIRAŠ PRETI SRBIMA U CRNOJ GORI NOVOM OLUJOM: ISTE REČI KAO PRED PAD KRAJINE

MIRAŠ PRETI SRBIMA U CRNOJ GORI NOVOM OLUJOM: ISTE REČI KAO PRED PAD KRAJINE

U izjavi koju prenose crnogorski mediji, raspop Miraš Dedeić, koji se lažno predstavlja kao mitropolit Mihajlo, ističe da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje „beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima“.

Na isti način je i Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsednik, devedesetih pretio Srbima, i rekao da mogu da ponesu samo blato sa opanaka iz Krajine.

– Oni predvode ustanak protiv ustavnoga poretka, kojem tepaju litije i molebani, i dovode u pitanje osnovne vrednosti evropske civilizacije i nasrću na istorijske činjenice – naveo je raspop.

– Čije su to svetinje ako ne crnogorske? Svaki kamen naših crkava i manastira čuva kulturni identitet našega naroda i crnogorskog prostora. Ambicije cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koja se predstavlja crkvom, nesrazmerne su moćima koje pokušavaju da kompezuju podupiranjem sa Srbijom i Republikom Srpskom – rekao je raspop Dedeić.

On je pozvao građane da se „okupe oko vrednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanog društva, kakvo je crnogorsko“, a sve u cilju, kako je naveo da se „spreči slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći“.

Ovo je još samo jedna u nizu izjava koja pokazuje da je Dedeić potpuno izgubio dodir sa realnošću, i da taj blago dementni čovek ne predstavlja ništa drugo do Milovo pašče koje laje po naređenju.

Check Also

DR NESTOROVIĆ: “MASKE NE ŠTITE I NE TREBA DA JE NOSE ZDRAVI LJUDI”

Prof. dr Branimir Nestorović je večeras izjavio da maske ne štite ako se nose “kao …