Home / TEMA DANA / PUTIN I RUSIJA SU PREVARENI- ŠOKANTNA VELIKA IGRA

PUTIN I RUSIJA SU PREVARENI- ŠOKANTNA VELIKA IGRA

Koronakriza je raskrinkala mnoge kontradikcije više nego svi mediji i napisane knjige. Raskrinkavanje još nije gotovo. Tek smo na početku.

Ovaj put ćemo govoriti o čudnoj promeni uređivačke politike izmanipulisanih ruskih medija, kao i o njihovoj participaciji u prevari Rusije i predsednika Vladimira Putina.

Na samom početku koronakrize, ruski mediji su izveštavali objektivno. Međutim, nakon prvog talasa koronakrize, primećeno je da u vestima nešto ne štima.

Ruski mediji koji informišu iz evropskih prestonica su preko noći počeli “da zaboravljaju” šta kaže druga strana. Pojavljuju se mejnstrim epiteti koji bacaju sumnju na osobe koje propituju koronakrizu.

Francuski profesor Didier Raul, preko noći, od vrhunskog stručnjaka za koronavirus, za ruske medije postaje kontroverzna osoba, iako se ništa nije promenilo u njegovim izjavama.

Drugi primer je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je svima odlučno rekao NE i odabrao svoj put u rešavanju koronakrize, bez karantina, pod motom “rad i sport”. Rezultat svega: 40 puta manja smrtnost u Belorusiji nego u zemljama koje su karantinom izbezumile svoj narod.

I ovaj put su ruski mediji ostali nemi. Lukašenko je sve ređe krasio naslovnice ruskih medija. Neki su pokušali lažnim informacija da diskredituju beloruskog predsednika. Nije im uspelo, jer argumenata nema, osim subjektivnih insinuacija. Informacije nije više moguće prikriti. Logika sve izbistri. Šta se onda desilo?

Kako su Risija i Putin prevareni?

Kao i sve druge zemlje, Rusija 12. maja izlazi iz karantina. Brojčano najveći grad u Evropi, Moskva je bila najviše “pogođena” epidemijom koronavirusa. Prekid karantina će započeti otvaranjem industrijskih preduzeća.

Od samog početka koronakrize gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin bio je protiv totalnog karantina, što je javno rekao 8. aprila, međutim samo dva dana kasnije, 10. aprila, “promenio” je mišljenje.

Pobornik karantina i veliki kritičar gradonačelnika Moskve, bio je svima poznati zapadno orijentisani levičar Aleksej Navalni, tvrdeći da preduzete mere nisu dovoljne.

“Mislim da će se karantin produžiti do leta. Dinamikom kojim napreduje koronavirus, zasigurno se neće završiti u maju. Vidimo da naša vlada polako ukida samo-izolaciju i karantinske mere. Sve više i više fabrika u moskovskoj regiji radi, pogotovo one strane.

Oni žele da ukinu mere karantina, jer ne žele ljudima da daju novac. Žele da ih nateraju da rade u vreme kada se borimo protiv epidemije. Mislim da to nije dobra ideja, jer ni u jednoj zemlji karantin nije ukinut, zbog toga on treba da bude produžen do leta”, rekao je Aleksej Navalni, 9. aprila.

Navalnom i njegovim zapadnim sponzorima očigledno odgovara karantin. Otvoreno kritikuju što Rusija ne deli “helikopterski novac“, već želi da nastavi put ekonomskog razvoja koji je Rusiju izvukao iz haosa pre Vladimira Putina.

Prevara – korak po korak

Sada kada je već sve gotovo, već se zna da je na odluku gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina uticao Nil Ferguson sa svojim upitnim matematičkim modelom.

Ferguson je nedavno podneo ostavku jer je smatrao da je karantin dobar za druge, ali ne i za njega. Matematički model Fergusona po kojem su SAD, Rusija, Engleska i druge zemlje uvele striktni karantin, pokazao se upitnim.

Ferguson je inače savetnik SZO-a (Svetske zdravstvene organizacije), Evropske unije, Svetske banke, britanske i drugih vlada. Postoji veza i s Bil Gejtsom. Kratko rečeno, primer globalističkog moždanog sklopa.

Fergusonu su se priključili prozapadni ruski naučnici, tvrdeći da dnevna progresija zaraze iznosi 33% u periodu od 18. do 29. aprila. Upozoravali su da će svakih 60 sati u Rusiji biti duplo više zaraženih i da će Ruse ubrzo stići sudbina Italije i Francuske. Kao što to rade manipulatori, “zaboravili” su da kažu da se radi o povećanju zaraženih sa 106 na 160 tj. 54 više zaraženih na 12.000.000 Moskovljana.

Prema ovoj intelektualnoj manipulaciji, samo u Moskvi bi danas imali više od 9.000.000 zaraženih. Danas broj zaraženih u čitavoj Rusiji iznosi 209.688. Matematički model Fergusona i drugih eksperata se pokazao totalno pogrešnim. Možda ipak Ferguson nije dao ostavku zbog posete ljubavnici, već zbog kardinalne greške i štete koju je naneo?

Pod pritiskom prozapadnih levičarskih medija, koji su svakodnevno tražili čvršću izolaciju i masovno testiranje, gradonačelnik je izašao s novom procenom od 300.000 zaraženih, što je bio šok.

Čak se i Aleksej Navalni pitao koju je matematičku formulu koristio gradonačelnik Moskve jer rezultat ne odgovara stvarnosti. Tog dana gradonačelnik Moskve, pod uticajem medija i statistika koje su se temeljile na vrlo malom broju zaraženih, verovatno je podlegao propagandi.

Objašnjenje: Zamislite da danas imate jednu zaraženu osobu, a nakon tri dana dodatne dve osobe. Dakle povećanje je 33% svaka dva i po dana. Po ovom matematičkom modelu čitava Planeta bi bila zaražena za manje od tri meseca.

Nagla promena strategije

Pod uticajem gradonačelnika Moskve, 29. aprila predsednik Vladimir Putin menja strategiju. Više niko od ruskih funkcionera ne izlazi u javnost. Iako Rusija ima najbolji sistem za biološku zaštitu na svetu, Rusija preuzima francuski i italijanski model kojeg promovišu SZO i mejnstrim stručnjaci. Primenom pro-zapadne strategije, Rusija u očima SZO postaje dobar učenik.

Rusija je, kao dobar učenik SZO-a, druga na svetu, s 5.448.463 urađenih testova. Na žalost Navalnija i zapadnih autoriteta, rezultati otkrivaju pogrešne matematičke modele zapadnih eksperata i SZO-a.

Izgleda da koronavirus nije tako zarazan, kako se u početku smatralo. Rusija ima verovatnu najmanju stopu smrtnosti u odnosu na sve zapadne zemlje koje su primenile stroge mere izolacije.

Laži ruskih autoriteta ili neznanje?

Ruski autoriteti su počeli da se gube. Smatrali su da Rusija nije doživela vrhunac epidemije. Ruski mediji su pisali da vrhunca epidemije neće biti i da je stanje stabilizovano, što nema veze sa naukom.

Epidemija bez početka, vrhunca i kraja ne postoji. Statistike su ipak otkrile pravu istinu. Dok su mediji i autoriteti pisali o stabilizaciji, vrhunac epidemije je već prošao dve nedelj ranije tj. 19. aprila kada je u Rusiji detektovano 3.700 novozaraženih, a maksimalni broj mrtvih je bio 29. aprila kada je umrlo 67 osoba.

Tokom ovog perioda, mediji su vršili pritisak na autoritete da pristupe što većem broju testiranja. Nesvesno ili svesno su održavali epidemiju u životu, tražeći što masovnijim testiranjem već davno prošli vrhunac zaraze.

Kako opravdati ovu grešku?

Svesne svoje greške, vlasti sve više govore o epidemiji bez vrhunca, kako bi opravdale nametnute rigorozne mere rusom narodu. Ruski Ministar zdravlja, znajući da nema epidemije bez vrhunca zaraženih, ne želi o tome da priča, nego govori o odnosu zaraženih i onih koji su ozdravili.

Kod prozapadnih levičara, koje predvodi Aleksej Navalni, nastala je panika. Nisu se ostvarila apokaliptična predviđanja koja su predviđali pobornici striktnog karantina, a što bi verovatno ugrozilo prosperitet Rusije i ruskog naroda.

Hoće li ruska vlast priznati ili ne, grešku o uvođenju preteranih mera, koje su im perfidno nametnuli zapadni eksperti i SZO, totalno je nebitno. Bitno je ne upasti iznova u istu klopku kod novih, eventualnih epidemija u budućnosti.

Lukašenko – Putin 2 : 0

Najteže će biti predsedniku Vladimiru Putinu koji je morao da otkaže javnu Paradu pobede 9. maja, dok se Belorusija, na čelu sa Aleksandrom Lukašenkom, odlučila na suprotno.

Kako će predsednik Vladimir Putin objasniti svom narodu da je političko i ekonomsko upravljanje krize u Moskvi totalni neuspeh, znajući da je bez karantina u Belorusiji od koronavirusa umrla 121 osoba, veliko je pitanje?

Beloruski model smeta čak i ruskim medijima. Tokom parade u Minsku 9. maja, ruski mediji su učinili strašan gaf, u stilu zapadnih mejnstrim medija. Tokom vojne parade, jedan ruski medij je realizovao reportažu s groblja, intervjuišući osobe koja su došle da urede grobove svojih bližnjih, navodeći da je Belorusija učinila grešku što svoj narod nije stavila u karantin. Belorusija je odmah reagovala i izbacila ovaj ruski medij iz svoje zemlje.

Propast ideje prozapadne globalističke levice

Projekat ruskih levičara da Rusiju stave u totalni karantin i nametnu univerzalna primanja koja bi ispraznila ruske rezerve, nije uspeo. Ruski Ministar finansija Siluanov objasnio je 6. maja zašto “helikopterski novac” u Rusiji nije rešenje. “Rublja nije rezervna valuta što znači da nema mogućnosti kontinuirane emisije.” Izjava Ministra Siluanova daje nadu, jer Rusija nije upala u klopku Zapada.

Pouka za sve

Rusija će se sigurno izvući iz ove krize, zahvaljujući rezervama koje su stvorene za vreme predsednika Vladimira Putina.

Verovatno je naučila lekciju za buduće eventualne krize. Ako smo mi, mali i nebitni Balkanci, shvatili manipulaciju, zasigurno je shvatila i Rusija, koja će znati kako da se ponaša u sličnim situacijama.

Pisali smo o tome kako je Kina odgovorila na krizu. Prvo je krenula stazama zapadnih zemalja, ali se odmah adaptirala situaciji.

Očigledno je shvatila manipulaciju i karantin ograničila samo na Vuhan.

Kako objasniti nekome da je strašni koronavirus iz Vuhana zarazio čitav svet, a poštedeo karantina državu Kinu koja broji milijardu i po ljudi? Verujte nam, nikako, jer logike nema.

(logicno.com)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …