Home / AKTUELNO / MISTERIOZNI PAD FRANCUSKOG MIRAŽA: NAĐENI OSTACI AVIONA, PILOTI NESTALI… (VIDEO)

MISTERIOZNI PAD FRANCUSKOG MIRAŽA: NAĐENI OSTACI AVIONA, PILOTI NESTALI… (VIDEO)

Ostaci francuskog borbenog aviona „miraž 2000D“ sa dva pilota, koji je danas tokom snežne oluje nestao s radara u oblasti nedaleko od granice sa Švajcarskom, pronađeni su u Minjovilaru u oblasti Žira, a za pilotima se i dalje traga, javljaju francuski mediji.

„Nadamo se da ćemo ih pronaći žive. Zasad se vode kao nestali“, izjavio je portparol francuskih vazduhoplovnih vojnih snaga Siril Divivije, na konferenciji za novinare u Parizu, prenosi „Figaro“.

Divivije je naveo da sa pilotima nije uspostavljen nikakav kontakt otkako je avion nestao sa radara danas pre podne i da nije bilo signala da su se katapultirali.

Prema njegovim rečima, nije aktiviran mehanizam za katapultiranje ispod sedišta.

Neimenovani vojni izvor rekao je da se zna da se dogodilo nešto neuobičajeno.

Dnevnik „Republiken“ navodi da su padobran i mapa među ostacima koji su pronađeno u brdima Minjovilara, na visini od 1.050 metara.

Divivije je potvrdio da je pronađena tkanina koja podseća na padobran, ali je napomenuo da je prerano reći da li je reč o padobranu pilota ili padobranu letelice.

Reč je o francuskom lovačko-presretačkom borbenom avionu „miraž 2000D“, koji je, pored padobrana za pilote, opremljen i padobranom za kočenje pri ateriranju, pojašnjava „Figaro“.

Avion je nestao tokom trenažnog leta na manjim visinama, saopštila je ranije danas portparolka francuskih vazduhoplovnih snaga, preneo je AP. Prethodno je navela da je snegom prekrivena planinska oblast između regiona Dub i Žira poslednja radarom registrovana lokacija aviona.

Avion je poleteo nešto posle 11 sati iz vazduhoplovne baze na severoistoku Francuske. Potrazi za avionom pridružili su se pripadnici gorske službe spasavanja, policije, vatrogasci, vojnici i lokalni stanovnici.

Kako se navodi, vidljivost je izuzetno smanjena, magla je gusta i pada sneg, preneo je Tanjug

Divivije je rekao da je teško locirati sve ostatke letelice jer je zona po kojoj su se raspršili veoma široka i takve operacije obično dugo traju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …