Home / AKTUELNO / MLADIĆ OTKRIO KO MU JE UBIO ĆERKU: Srpski heroj sasuo u lice zatvorskom čuvaru u Beogradu najbolniju istinu svog života!

MLADIĆ OTKRIO KO MU JE UBIO ĆERKU: Srpski heroj sasuo u lice zatvorskom čuvaru u Beogradu najbolniju istinu svog života!

I ćerku ste mi ubili, onakvo dete… Dali ste Arkanu da je ubije! Ovim rečima, hrapavim glasom punim tuge i ne krijući suze, koje su tekle u potocima, srpski general Ratko Mladić prosuo je u lice zatvorskih čuvara najbolniju istinu svog života.

500

Misteriju smrti svoje mezimice Ane, koja je tragično nastradala 24. marta 1994, kako saznaje Srpski telegraf, Mladić je otkrio neposredno pred odlazak u Hag.

Da sumnje generala nisu daleko od istine, koja se potpuno razlikuje od zvanične verzije o samoubistvu, potvrđuje i bivši šef beogradske policije Marko Nicović, koji otkriva da je zla krv između Mladića i Arkana dugo kolala, te da nije isključeno da je kralj srpskog podzemlja na najsuroviji mogući način servirao svoju osvetu generalu.

Šta je Ratko govorio o Aninoj smrti

– Ja znam da je moja Ana ubijena! I znam čoveka koji ju je ubio, znam i zašto su je ubili. Braća Srbi su to! Ali, ja ću sa njim sam da završim…

 – Bio mi je jedan čovek u kući, pitao me koga više volim, Darka ili Anu. Pitao sam ga kako ću decu deliti?! Insistirao je. Rekoh mu, Ana je žensko, nekako mi se pod srce zavukla… Tad je izašao iz kuće… Ubrzo zatim desila se Anina apsolventska ekskurzija, pa te čudne glavobolje i njeno insistiranje da krene sa mnom na front…
– Mladić je bukvalno proterao Arkana iz Bosne! Vezanog kao džukelu u prikolici kamiona, preterao ga je preko Drine i rekao mu: „Nemoj da ti je palo na pamet da si više ikad kročio u RS“. To zaista više nikad nisu uradili ni Arkan ni njegovi ljudi. Nije isključeno da je Željko iz osvete i povređene sujete udario Mladića tamo gde će najviše da ga boli i ubio mu ćerku – kaže Nicović za Srpski telegraf.

Povod za sukob

Povod za sukob mnogi su videli u Arkanovoj nemogućnosti da pored Mladića, koji je bio vojnik starog kova, obučavan u JNA i disciplinovan, vršlja i pljačka po muslimanskim i srpskim selima i vodi neku svoju politiku. Ipak, Nicović smatra da uzrok netrpeljivosti leži mnogo dublje…

– Istina je da je Slobodan Milošević poslao Arkana da zarobi i ubije Mladića u Bosni zato što je Ratko u to vreme bukvalno izrastao u lidera među svim Srbima i bacio Miloševića u senku. I on i Karadžić ozbiljno su uzdrmali Miloševićevu poziciju. Slobodan se bojao samo da ne pređu Drinu, da ne uzmu Srbiju pod svoje. Dokaz tome je to što je Milošević bez ikakvog razloga predao Istočno Sarajevo Izetbegoviću u Dejtonu – objašnjava Nicović.
 Postoje čak i proverene informacije da se Mladić nakon ćerkine smrti na svoj način svetio pojedinim Arkanovim ljudima.
O tome kolika je Mladićeva tadašnja moć bila, govori i to što je vest o Miloševićevom naumu do njega stigla i pre nego što je Arkanova čizma dotakla bosansko tle.
 – Mladiću je to javio neko iz vrha tadašnje vlasti. Kad je Arkan sa svojim ljudima stigao, uhvaćen je, a Mladić ga je vezao kao poslednjeg besnog psa, ponizio ga najstrašnije moguće i proterao. Sujetan, kakav je bio, Arkan mu to nikada nije oprostio. Uopšte nije isključeno da mu je zato udario u porodicu, tamo gde ga najviše boli, u ćerku Anu, u koju se Mladić bukvalno kleo – zaključuje Nicović.

Vojislav Šešelj: Ne želim o tome

– Ne želim uopšte da pričam o tome, to su teške porodične tragedije. Mogu samo da kažem da nije nemoguće da je Ana ubijena, toliko.

Bulatovićeva: Ana je pričala da joj prete

Autorka knjige o Mladiću „Raport komandantu“ LJiljana Bulatović u nekoliko navrata je govorila da Mladić zna ko mu je ubio ćerku.

– Mladić je i na sednici Skupštine RS 1994. rekao da mu je ćerka ubijena i da je stradala od srpske ruke. Postoji i svedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prete zato što je Ratkova ćerka i da želi što pre da ode iz Beograda i da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana.

Poseta grobu

Nakon Anine smrti, general je, kažu ljudi iz njegovog okruženja, imao veliko i izraženo osećanje krivice jer je znao da je ubijena zbog njega. Zato mu je poslednja želja bila da ga pre odlaska u Hag odvedu na njen grob.

 

Takođe, posle hapšenja tražio je da razgovara sa Zoranom Stankovićem, koji je radio Aninu obdukciju (patolog je rekao da mu je to bio najteži razgovor u životu), i Rasimom LJajićem, koji je samo otkrio da su pričali o Aninoj smrti, ne želeći da iznosi detalje.

U subotu, poslednjeg dana maja, u šest sati ujutru pod najvišim merama obezbeđenja Mladićeva želja je ispunjena. Nekadašnji tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević za Srpski telegraf kaže da je ta poslednja Mladićeva poseta ćerkinom grobu trajala 45 umesto predviđenih 30 minuta.
– Da je želeo i duže da ostane, niko ga ne bi dirao. Išlo se sa pretpostavkom da je tu poslednji put, kasnije sam čuo da je bio jako zahvalan na tome.

– Mladić je i na sednici Skupštine RS 1994. rekao da mu je ćerka ubijena i da je stradala od srpske ruke. Postoji i svedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prete zato što je Ratkova ćerka i da želi što pre da ode iz Beograda i da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …