Home / AKTUELNO / MOGERINI RAZGOVARALA SA VUČIĆEM I MILANOVIĆEM: Srpski premijer očekuje uskoro otvaranje granice!

MOGERINI RAZGOVARALA SA VUČIĆEM I MILANOVIĆEM: Srpski premijer očekuje uskoro otvaranje granice!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je saglasan sa izjavom šefice evropske diplomatije Federike Mogerini i da očekuje otvaranje granice.

500

Vučić je za RTS rekao da očekuje otvaranje granice između Srbije i Hrvatske, što je ranije danas izjavila i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Mogerini je rekla da smatra da zatvaranje granice Hrvatske nije rešenje i pozvala Beograd i Zagreb da zajednicki pristupe rešavanju migrantske krize.

– Danas sam razgovarala sa oba premijera, sa srpskim telefonom, a sa hrvatskim lično i pozvala ih, naročito hrvatskog premijera, da konstruktivno priđu rešavanju problema – rekla je Mogerini novinarima uoči današnjeg vanrednog samita EU u Briselu.

Ona je izjavila da zatvaranje granice za teretni saobraćaj nije rešenje i istakla da to dovodi do negativnih osećanja u regionu.

– Nadam se da će granica uskoro biti otvorena – rekla je Mogerini, ukazujući na značaj nesmetanog protoka robe.

Vučić je ranije danas u Senti rekao da veruje u razum hrvatskog rukovodstva i u EU.

– Verujem u mogucnosti da neko kaže mi smo iz EU pogazili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, verujem da će neko danas to u Briselu reći. Nadam se da nikakve mere neće da se primenjuju – rekao je Vućić u Senti.

(Tanjug)

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …