Home / U FOKUSU / POČELE KONTRAMERE VLADE SRBIJE: VUČIĆ ZABRANIO UVOZ HRVATSKE ROBE!

POČELE KONTRAMERE VLADE SRBIJE: VUČIĆ ZABRANIO UVOZ HRVATSKE ROBE!

Istekao je rok koji je Srbija postavila Hrvatskoj da prekine blokadu za kamione, na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo je sve napetije. Srbija neće puštati ulazak robe iz Hrvatske ni najednom graničnom prelazu!

vucic

 

– Od ponoći ni na jednom graničnom prelazu Srbija neće dozvoliti prelaz robe i kamiona iz Hrvatske. Policija Srbije neće dozvoliti ulaz, na svim graničnim prelazima, nijednog prevoznog sredstva i teretnih vozila sa hrvatskim reistrarskim oznakama i te mere počeće da se obavljaju od ovog trenutka. Prinuđeni smo da sprovedemo ove mere i smatramo da nismo zaslužili ovo ponašanje – kaže Stefanović i dodaje da je Srbija u svakom trenutku spremna na kompromis.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića ove mere neće se odnositi na putnička vozila, već samo na teretna, dok će se putnički saobraćaj odvijati bez problema.

Kolona kamiona pred ulazak u Hrvatsku dugačka je 15 kilometara i proteže se do sela Adaševac. Oko 23 sata na granicu je stigao “Lastin” autobus pun policije.

Na granični prelaz su stigli najpre direktor policije Milorad Veljović, a nešto kasnije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Više od 50 srpskih vozača kamiona čeka da nakon razgovora sa njima donesu odluku da li će potpuno blokirati autoput.

Srpske kamiondžije pričaju da su jedva izmolili bugarske i turske kolege, koje su pre 2,5 sata nameravale da prepreče svojim vozilima autoput, da odustanu od blokade.

Na ovaj granični prelaz večeras je došao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

(Telegraf.rs)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …