Home / AKTUELNO / Molitva koja pomaže da vaši bližnji odu u raj: Danas je Pobusani ponedeljak, obavezno izgovorite ove reči

Molitva koja pomaže da vaši bližnji odu u raj: Danas je Pobusani ponedeljak, obavezno izgovorite ove reči

vaskrsenje-gospoda-isusa-hrista-vaskrs
Na današnji dan, Pobusani ponedeljak, treba da nastavimo da se molimo za upokojene kao i za živu braću i sestre, jer sa zemaljske tačke gledišta mi pravimo razliku između živih i upokojenih, dok su za Boga svi živi.

Pravoslavna Crkva veruje da ništa nije gotovo do Sudnjeg Dana, pa čak i kada se neko upokoji, za razliku npr. od protestantske crkve. Sveto Pismo daje dokaze da su umrli između njihovog upokojenja i Sudnjeg Dana potpuno svesni svega šta se dešava.

Hristos je rekao da je On vaskrsenje i život i da oni koji veruju u njega iako umru živeće.

Dodatno je rekao da onaj koji živi i veruje u Njega nikada neće umreti. Sve ovo dokazuje da duša živi i nakon izlaska iz tela.

Sveti Pavle takođe potvrđuje da su upokojeni živi u Hristu.

Konačno, Sveto Pismu u Otkrovenju daje primere upokojenih koji slave Boga i mole se Bogu nakon upokojenja. U Starom Zavetu ima primera gde su se ljudi molili za svoje upokojene.

Na primer, Juda je predvodio svoju vojsku i tražio od njih da se mole za svoje pale saborce da bi im se svi grehovi oprostili.

Takođe su prinosili i žrtvu za upokojene jer su se nadali vaskrsenju. A da nema vaskrsenja, molitve za upokojene bi bile uzaludne. Do današnjeg dana i Jevreji su nastavili da se mole za svoje upokojene.

Konačno, ima mnogo dokaza svetitelja koji su videli upokojene. Oni su im rekli da su dobili duhovne koristi od njihovih molitava.

Postoji primer u kome je svetitelj uspeo da svojim molitvama pomogne svom bratu.

Nakon upokojenja brat se našao u paklu, a nakon molitava svetiteljev brat se našao u Raju.

Molitva za upokojene

Pomeni, Gospode, oce i braću našu usnule u nadi na vaskrsenje u život večni, i sve upokojene u pobožnosti i veri, i oprosti im svako sagrešenje, hotimično i nehotimično, što sagrešiše rečju, ili delom, ili mišlju.

I useli ih u mesta svetla, u mesta svežine, u mesta odmora, odakle odbeže svaka muka, žalost i uzdisanje, gde gledanje lica Tvoga veseli sve od veka svete Tvoje.

Daruj im carstvo Tvoje i učešće u neiskazanim i večnim Tvojim dobrima, i naslađivanje u Tvom beskonačnom i blaženom životu.

Jer si Ti život, i vaskrsenje i pokoj usnulih slugu Tvojih, Hriste, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo sa bespočetnim Tvojim Ocem i Presvetim, i Blagim, i životvornim Tvojim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …