Home / AKTUELNO / MORATE ZNATI! EVO KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI ZA 60 EVRA OD DRŽAVE, VREME JE OGRANIČENO!

MORATE ZNATI! EVO KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI ZA 60 EVRA OD DRŽAVE, VREME JE OGRANIČENO!

I dok građani iščekuju novčanu pomoć države od ukupno 60 evra, odnosno 110 evra za penzionere, stiže i najava o mogućoj dodatnoj podršci. Predsednik Aleksandar Vučić je obelodanio da se razmišlja o tome kako da se dodatno pomogne građanima u toku pandemije.

“Da bismo dodatno pomogli građanima, potrebna nam je najviša stopa rasta”, rekao je Vučić.

A najava dolaska novih ozbiljnih investitora u Srbiju ide u prilog tome. Najnovija vest je da u Srbiju stiže japanski “Nidek” koji je spreman da uloži čak 2 milijarde evra u svoju novu fabriku u Novom Sadu. Već nekoliko konkretnih koraka je učinjeno, memorandum o ulaganju je potpisan, a očekuje se i potpisivanje ugovora.

Ono što je izvesno, jeste da će građani vrlo brzo dobiti novčanu pomoć. Vlada Srbije usvojila je nedavno treći paket ekonomske podrške, vredan 249 milijardi dinara, kojim je predviđena direktna novčana pomoć građanima i privredi.

Kako je predviđeno, svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra. Isplata će ići u dve rate, prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle ukupno 110 evra.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar, najavio je ministar Siniša Mali.

U prvom paketu mera pomoći privredi i građanima, koji je donet krajem marta 2020. godine, svaki punoletni građanin Srbije dobio je po 100 evra. Kako je tada istakao ministar finansija Siniša Mali, država je za ovu meru izdvojila oko 70 milijardi dinara.

“Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo”, rekao je tada Mali.

Firme, sve od najmanjih do najvećih, prvu isplatu mogu da očekuju 8. aprila i to nije sve.

Check Also

JAPANSKI LEK KOJI SRBIJA DOBIJA ZA KORONU- UPUTSTVO ZVUČI ZASTRAŠUJUĆE

Kad je Ani Lj. dijagnozirana korona, glavna terapija bio je japanski lek “haifukang”, a jedino …