Home / AKTUELNO / Moskva pozvala Kijev i Vašington da tri puta razmisle pre nego što povuku novi potez na Donbasu

Moskva pozvala Kijev i Vašington da tri puta razmisle pre nego što povuku novi potez na Donbasu

rusija- vojska- vojnici 7

 

Moskva je pozvala Kijev i Vašington da tri puta razmisle pre nego što preduzmu poteze koji bi mogli da dovedu do dalje destabilizacije situacije u Donbasu, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjapkov.

Kada bi američke i druge kolege poslušale naše pozive da ne preduzimaju korake koji će dovesti do pojave iluzija kod kijevskih vlasti o tome da umesto kompletne realizacije Minskog sporazuma problem mogu da reše primenom metoda sile, kada američke kolege takve aktivnosti ne bi činile u drugim zemljama, svakako bi situacija tamo bila daleko bolja, rekao je Rjabkov na konferenciji za novinare, prenosi RIA Novosti.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije rekao je, takođe, da one odluke i mere Kijeva koje idu u prilog smanjenju napetosti i podstiču kompletnu implementaciju Minskog sporazuma Moskva može samo da pozdravi.

Situacija u Donbasu pogoršana je krajem januara, a strane u konfliktu optužile su jedna drugu za intenziviranje granatiranja i nastojanje da se naruši linija razdvajanja. Istovremeno grupa bišvih pripadnika takozvane antiterorističke operacije organizovala je saobraćajnu blokadu Donbasa.

Samoproklamovane DNR i LNR uvele su kao odgovor na blokadu spoljnu državnu upravu u ukrajinska preduzeća na teritoriji Donbasa, a šef DNR Aleksandar Zaharčenko objavio je danas uzvratnu trgovinsku blokadu Kijevu.

(Agencije)

 

Check Also

U FRANCUSKOJ I NEMAČKOJ NA DESETINE HILJADA LJUDI PROTESTVUJE PROTIV KARANTINA I DIKTATURE (VIDEO)

Hiljade demonstranata trenutno protestuje na trgu Trokadero u Parizu, protiv korona diktature, kršenja sloboda i …