Home / AKTUELNO / Mračna strana Zakintosa o kojoj stranci ćute: Ovo su sva nerasvetljena ubistva, silovanja i nesreće! (VIDEO)

Mračna strana Zakintosa o kojoj stranci ćute: Ovo su sva nerasvetljena ubistva, silovanja i nesreće! (VIDEO)

Prva stvar koju turisti primete na grčkom ostrvu Zakintos je njegova zadivljujuća lepota. Predivno Jonsko more, ostrvo koje obiluje peščanim plažama, litice i šume, a prema legendi bio je omiljeno misto blizanaca Artemisa i Apolona, poznatih mitskih ličnosti. Druga strana ovog ostrva je ta što je ono poznato po provodu.
500
Tu su noćni klubovi, festivali na plaži, koji turistima pružaju isti doživljaj kao i Ibica i Tajland. Prevelika količina alkohola i nekontrolisane žurke su dovele do toga da se s godinama poveća broj incidenata, koji se neretko završavaju i smrtonosnim ishodom.

Početkom jula američki turista Bakari Henderson je pretučen nasmrt. Za tuču je okrivljena grupa srpskih turista, a ceo incident se dogodio ispred bara u Laganasu. Kamere za video nadzor su pokazale da se čitav napad trajao svega 30 sekundi. Međutim, ovo nije prvi slučaj ove vrste na ovom turističkom ostrvu.

Britanski turista Metju Krajer (17) je ubijen ispred noćnog kluba u Laganasu 2008. godine. Grčka policija je u početku tvrdila da je umro od prekomerne količine pića. Međutim, britanska istraga je pokazala da je Metju, koji je pretrpeo oko 20 povreda, zapravo nezakonito ubijen.

Njegova porodica veruje da su ga napala četvorica radnika noćnog kluba, ali je grčki sud na kraju odustao od pravnog gonjenja ovih muškaraca.

Godine 2011. još jedan britanski turista Robert Džejms Sebage (19) je izboden nasmrt nakon što su on i njegovi prijatelji navodno uperili laser u oči jednog taksiste tokom ranih jutarnjih časova. Vozač je izvukao nož i ubo je mladića u srce, za šta je osuđen na 16 godina i četiri meseca zatvora.

Prošlog meseca je jedan turista sa Kube izgubio ravnotežu i pao je sa litice dok je pokušavao da fotografiše jednu od atrakcija Zakintosa, a to je olupina broda koja je stara čak 37 godina.

Ranije tokom ove godine, jedan Grk je preminuo dok je pokušao da napravi selfi na istoj toj lokaciji, a tokom 2016. godine kineski turista se udavio dok je plivao. Nakon tog incidenta vlasti su odličile da postave spasioce na plažama tokom turističke sezone, prenosi news.com.au.

Iako je zabavna atmosfera postala jedan od zaštitnih znakova Zakintosa, prekomerne kolilčine alkohola na ostrvu su doveli do dosta mračnih preokreta.

Mlada Britanka Hana Povel je otrila da je zbog prekomerne količne sumnjivog pića oslepela i da su bubrezi počeli da joj otkazuju. Dva dana kasnije se u bolnici borila za svoj život. Naime, votku su mešali sa metanolom, zbog čega je ona oslepela i završila na dijalizi.

Tokom 2008. godine lokalni doktor je govorio za Independent i tom prilikom je rekao da mu se žene često žale da su bile silovane. Neke od njih su toliko bile u alkoholisanom stanju da se nisu sećale da li su imale seks ili ne.

Iste godine, Roiters je objavio da je čak devet Britanki opuženo za prostituciju, zbog takmičenja u oralnom seksu u Laganasu. Tokom 2014. godine pisac za Vice Greece je rekao da je Zakintos postao „meka za turiste koji su željni seksa“, a lokalci nisu imali drugog izbora nego da to trpe.

– Svakog leta mladi ljudi iz Velike Britanije, Nemačke, Austrije ili Italije letuju na ovog grčkom ostrvu sa misijom da nekoliko dana polugoli tumaraju ulicama – rekao je on.

Pogledajte video:
(Telegraf)

 

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …