Home / AKTUELNO / Na liturgiji patrijarha Kirila i Irineja u hramu Svetog Save prisustvovali Šešelj, Nikolić i ministri!- VIDEO

Na liturgiji patrijarha Kirila i Irineja u hramu Svetog Save prisustvovali Šešelj, Nikolić i ministri!- VIDEO

500
U prepunom hramu Svetog Save na Vračaru održana je zajednička liturgija patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila i patrijarha srpskog Irineja, uz sasluženje arhijereja Ruske pravoslavne crkve i Srpske pravoslavne crkve, sveštenstva i đakona.

Liturgiji je prisustvovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji će kasnije, na kraju trodnevne posete patrijarha Kirila Beogradu, otkriti spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu u Devojačkom parku.

Patrijarh moskovski i sve Rusije, koji je u drugoj zvaničnoj poseti Srbiji od kada je na toj poziciji, zajedno sa svojim domaćinom poglavarom SPC Irinejom održao je pomen patrijarsima Dimitriju i Pavlu u manastiru Rakovica, a potom su osveštali obnovljeni nekropolj na Novom groblju posvećen poginulima u Prvom svetskom ratu.

Prvog dana posete patrijarha Kirila primili su predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Liturgiji u hramu Svetog Save prisustvovali su ministri Nikola Selaković, Velimir Ilić, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, veliki broj građana.

Početku liturgije je prisustvovao i lider Srpske radikalne stranke, haški optuženik Vojislav Šešelj, koji je nakon gotovo 12 godina u sredu pušten na privremenu slobodu. Šešelj je posle 15 minuta napustio Hram.

 

(Tanjug)

Check Also

DAVILI GA KOLENOM: DEMONSTRANTI U BEOGRADU SPASILI MLADIĆA, DOK SU GA HAPSILI “CIVILI”! (VIDEO)

Devojka koja je očigledno bila sa njim u društvu, vikala je „civilima“ da ga puste, …