Home / AKTUELNO / NADALOV STRIC: NOVAK JE DOTAKAO SAVRŠENSTVO, ALI JE SLIKA FINALA LAŽNA…

NADALOV STRIC: NOVAK JE DOTAKAO SAVRŠENSTVO, ALI JE SLIKA FINALA LAŽNA…

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala i njegov nekadašnji trener rekao je da Đoković nije toliko bolji od Rafe.

Đoković je u finalu Australijan opena počistio Rafaela sa 3-0 u setovima, 6:3, 6:2,6:3 i osvojio rekordnu sedmu titulu u Melburnu. Bio je dominantan tokom čitavog meča i nije dao gotovo ni promil šanse ili nade Špancu.

– Nema prigovora igri Novaka Đokovića u finalu. Pre mu treba čestitati na nivou tenisa na kom je igrao. Kvalitet koji pokazuje posebno na ovoj podlozi, daje malo mesta za napredak – počinje priču za El Pais Toni Nadal.

– Od početka smo videli protivnika koji je spreman da napadne i igra vrlo brzo. Tačno da su Rafini udarci bili neprecizniji nego prethodnih dana, ali je tačno i to da je na svaki udarac odgovoreno još boljim udarcem. U mnogo situacija je dobar udarac mog bratanca poslužio kao hrana za viner Srbina. Ne znam da li postoji taktika protiv tako raspoloženog rivala – kaže Toni.

On je podsetio i da je Rafa na početku godine odlučio da skraćuje udarce zbog stanja kolena, ali i tela uopšte. To protiv Novaka nije prolazilo, jer je na teren Rod Lejver Arene izašao u svom najboljem svetlu.

– Rafa je tokom turnira pravio više štete servisom, dobro je napadao, igrao je odlučno i brzo. Potrošio je manje vremena na putu do finala, nego u nekim drugim situacijama, što je za njega vrlo važno. Mislim da je rezultat finala dao lažnu sliku o razlici između njega i Đokovića od onoga kolika je ta razlika u stvarnosti. Đoković je dotakao savršenstvo, a Nadal je bio lošiji nego u ostatku turnira – konstatuje stric Rafaela Nadala.

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …