Home / AKTUELNO / OVO JE TAJNI LOVAC-DRON, NAJNOVIJE RUSKO ORUŽJE (VIDEO)

OVO JE TAJNI LOVAC-DRON, NAJNOVIJE RUSKO ORUŽJE (VIDEO)

Ruski tajni lovac-dron “Okhotnik-B” prvi put je uslikan na pisti u Sibiru

Na fotografijama koje se mogu videti na društvenim mrežama vidi se kako neko vozilo vuče dron koji može da nosi dve tone bombi.

Po izgledu, ”Okhtonik-B” podseća na ruske lovce pete generacije, ali ova bespilotna letelica još je naprednija i pripada šestoj generaciji, što podrazumeva i “stelt” tehnologiju, odnosno smanjenu radarsku vidljivost.

Izradu ovog moćnog oružja navodno je zahtevao ruski predsednik lično, što možda potvrđuju i reči zamenika ministra odbrane Alekseja Krivoručka koji je prošle godine rekao da je “ovaj projekat apsolutni prioritet” i da je reč o “najozbiljnim zadatku”. Krivoručko je tada najavio i da se prvi let očekuje na proleće 2019. godine, a testovi su uspešno završeni u junu 2018. godine.

Nije poznato mnogo detalja o bespilotnom bombarderu, ali sudeći prema pisanju ruskih medija, ova letelica može da dostigne brzinu od oko 800 kilometara na sat (223 m/s) i da se popne na visinu od 12.000 metara.

Ruski vojni zapovednici se nadaju da će koristiti “Okhotnik-B” za udaranje protivavionske odbrane odozgo, piše “Moskov tajms”.

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …