Home / AKTUELNO / NAJNOVIJA VEST: Amerikanci bombardovali baze u Siriji- MNOGO POGINULIH..

NAJNOVIJA VEST: Amerikanci bombardovali baze u Siriji- MNOGO POGINULIH..

Sirijska vojska saopštila je da su sinoć rakete pogodile nekoliko vojnih baza u provincijama Hami i Alepu u, kako je okarakterisala, novoj “agresiji” njenih neprijatelja, prenela je državna televizija.

Iranska agencija Isna objavila je, citirajući strane izvore, da je u sinoćnjim raketnim napadima na severu Sirije ubijeno najmanje 40 ljudi i 60 osoba ranjeno, naglašavajući da je među žrtvama i 18 Iranaca, prenosi Ansa.

Navodi se da su prema tvrdnjama zvaničnih sirijskih medija rakete stigle iz britanskih i američkih baza u severnom delu Jordana i da je ispaljeno ukupno devet projektila.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, sa druge strane tvrdi da izgleda da je raketne napade izveo Izrael i da je gađano skladište raketa zemlja-zemlja u bazi na severu Sirije pznatoj kao Brigada 47, a u njima je ubijeno 26 provladinih boraca, većinom Iranaca, uz četvoro Sirijaca.

AP navodi da je Teheran poslao hiljade boraca koje Iran podržava kako bi pomogli snage sirijskog predsednika Bašara al Asada u sedmogodišnjem građanskom ratu.

Kako mediji javljaju raketiranje se dogodilo oko 22.30 sati po lokalnom vremenu, a najverovatnije je pogođeno skladište oružja.

Lokalni mediji ističu da su eksplozije bile toliko snažne da su izazvale potres jačine 2,6 jedinica Rihtera.

Za sada nema zvaničnih informacija o broju povređenih i poginuli, ali Skaj njuz Arabija javlja da je poginulo više od 40 ljudi.

Podsećamo, izraelska vojska više puta ovog meseca gađala iranske položaje u Siriji. U napadu na sirijsku vazduhoplovnu bazu ubijeno je sedam državana Irana.

Pogledajte video:

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …