Home / AKTUELNO / Najpoznatiji srpski patolog konačno rešio misteriju zločina koji godinu i po dana trese Srbiju: Evo gde je Jelena zaista ubijena..

Najpoznatiji srpski patolog konačno rešio misteriju zločina koji godinu i po dana trese Srbiju: Evo gde je Jelena zaista ubijena..

500

Nalaz najpoznatijeg srpskog patologa, dr Zorana Stankovića, ukazuje na to da je pevačica Jelena Krsmanović Marjanović (33) ubijena u kanalu u Borči, nasuprot dosadašnjim pretpostavkama da se zločin dogodio na drugom mestu i da je njeno telo naknadno bačeno u vodu.

– Po tragovima prskanja krvi utvrđeno je da je zločin počinjen u kanalu. Istim veštačenjem dokazano je da je pevačica usmrćena sa više udaraca tupim predmetom. Na kraju je utvrđeno da je imala odbrambene povrede, što dokazuje da se grčevito borila za život kada je napadnuta – potvrdili su branioci Zorana Marjanovića, koji su imali uvid u nalaz dr Stankovića.

Advokati Nikola Dumnić i Aleksandar Zarić, iz petočlanog tima koji brani Zorana Marjanovića, rekli su da tužilaštvo nema čvrste dokaze protiv njega.

– Teret dokazivanja je na tužilaštvu, ali iz uvida u spise predmeta mogu da kažem da do sada nisu izneti čvrsti dokazi. Patolog je utvrđivao uzrok i mesto smrti. Tačno je da u nalazu dr Stankovića piše da je Jelena Marjanović ubijena u kanalu. Uvidom u spise, nisam video da se navodi i vreme njene smrti – rekao je Nikola Dumnić.

– Spisi imaju 400 strana i juče sam ih samo prelistao u pisarnici tužilaštva. Kopije treba da dobijemo krajem nedelje i tek tada ćemo biti u prilici da ih detaljno proučimo – dodaje.

Iz izvora bliskih istrazi, za Alo je potvrđeno da je superveštačenje pokazalo da je Jelena grebala noktima pokušavajući da izađe iz kanala.

– Pevačica se grčevito borila za život i poslednjim atomima snage pokušavala da izađe iz kanala. Dokazi koji su predočeni patologu dr Stankoviću pokazuju da je ona bukvalno grebala po blatu pokušavajući da se izvuče iz vode i domogne čvrstog tla – navodi izvor iz istrage.

Kako pišu mediji, Više javno tužilaštvo u Beogradu je tražilo da dr Stanković uradi analizu prvobitne obdukcije, ali nije zvanično saopšteno šta je bio njegov zadatak.

– Takozvano superveštačenje se radi kada se proceni da provobitna obdukcija nije kvalitetno urađena. Za godinu i po dana od ubistva nije zvanično saopšteno kada je nastupila smrt pevačice, niti je objavljeno kako je i gde ubijena – kaže advokat Vilijam Paspalovski.

– Vršen je pritisak na policiju i tužilaštvo da reše ovaj slučaj. Pitanje je ko je dao zeleno svetlo da se krene u postupak i da li su dokazi dovoljno čvrsti da se pokrene istraga jer zvanično ne znamo kakvi su njihovi dokazi protiv Zorana – dodaje Paspalovski.

Kako Alo piše, ispod Jeleninih noktiju nađen je DNK koji ne pripada Zoranu Marjanoviću.

– Očigledno je da je još neko bio umešan u zločin u Borči. Ključni dokaz za privođenje Marjanovića su DNK tragovi na odeći jer je, između ostalog, upoređivanjem blata s pantalona Marjanovića i žrtve utvrđeno da je on bio na mestu zločina, na nasipu – dodaje izvor.

Forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja izneo je ranije nalaz da je Jelena Marjanović ubijena na drugom mestu i da je naknadno bačena u kanal.

On je na zahtev porodice ubijene pevačice na osnovu delimičnih dokaza u koje je imao uvid, obavio delimičnu rekonstrukciju događaja.

– Mi stojimo iza svake reči koju smo izneli i spremni smo da obrazložimo svaki detalj naše rekonstrukcije. Ne osporavamo ničiji nalaz, ali očekujemo da budu pokazane fotografije i dokazi koji će to argumentovati – rekao je Šipka.

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …