Home / AKTUELNO / NAJVEĆI AMERIČKI KOŠMAR SE OBISTINIO: Rusi testirali novo moćno ubitačno oružje! Od njega nema spasa! (VIDEO)

NAJVEĆI AMERIČKI KOŠMAR SE OBISTINIO: Rusi testirali novo moćno ubitačno oružje! Od njega nema spasa! (VIDEO)

Testiranje kompaktne nuklearne jedinice sa krstarećim raketama „Burevestnik“ uspešno su završeni u Rusiji, izjavio je izvor iz Industrije za proizvodnju raketa.

– U januaru je uspešno završena velika serija testova za krstareću raketu kompleksa “Burevestnik”, ispitivanja nuklearnih jedinica, na jednom od postrojenja – rekao je on.

Testovi su „obuhvatili utvrđivanje specifikacije reaktora kojim se osigurava neograničen opseg projektila – dodao je izvor. U martu 2018. godine, predsednik Vladimir Putin je izjavio da je Rusija razvila kompaktan nuklearni motor velike snage namenjen vazdušnim krstarećim raketama i podvodnim krstarećim raketama.

Takav nisko-leteći skriveni CM, opremljen posebnom bojevom glavom, ima gotovo neograničen domet, nepredvidivu trajektoriju i visok stepen proboja protiv-vazdušne odbrane i ne može se presresti nijednim poznatim sistemom protivvazdušne odbrane.

Check Also

„JEDNA ISKRA ĆE ZAPALITI CEO REGION, AKO USKORO NE REŠIMO PITANJE KOSOVA..“

Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, …