Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: OTKRIVEN SCENARIO ZA POČETAK RATA- EVO GDE ĆE RUSI PRVO UDARITI…

UDARNA VEST: OTKRIVEN SCENARIO ZA POČETAK RATA- EVO GDE ĆE RUSI PRVO UDARITI…

Iz američke baze u Rumuniji nuklearni projektili će do Rusije stići za samo 3 minuta. Ne postoje u Rusiji antiraketni sistemi koji to mogu neutralisati.

Putin je već otvoreno najavio, u slučaju da u rumunskoj vojnoj bazi stignu američke rakete, i baza i Rumunija će biti uništeni, jer kao što je rekao “Kada polete rakete ka nama, mi ne znamo da li nose nuklearne glave, i odgovorićemo sa nuklearnim kontraudarom”

Diplomatskim kanalima Rusi su već saopštili Poljacima i Rumunima da će u slučaju stacioniranja američkih raketa u njihovim bazama, verovatno preventivnim udarima te baze biti uništene. Verovatno je da će SAD to iskoristiti za nuklearni napad na Rusiju.

Iz tih razloga pre samo par meseci Rusi su doneli zakon koji je i Putin potpisao da u vojnu strategiju ulazi doktrina preventivnog udara. Glavni razlog za to su vojne baze u Rumuniji i Poljskoj.

Cela stvar je veoma ozbiljna i sve više liči da će Evropa završiti u nuklearnom pepelu. Nekome je ipak stalo da tu armagedon situaciju predstavi kao spin te da Rusi neće reagovati a možda čak i mirno dopustiti da ih SAD izbrišu sa mape.

To je naravno velika budalaština jer je trenutno notorna činjenica da je Rusija vojno mnogo jača i spremnija nego što je Amerika ikad bila. Dokle je spinovanje stiglo možete pročitati u tekstu koji sledi:

Ovih dana se u Rumuniji vodi polemika koja je počela objavljivanjem ekskluzivnog intervjua za Radio Slobodnu Evropu na rumunskom jeziku, kojeg je medij kojeg finansira CIA vodio sa ruskim vojnim analitičarem Pavelom Felgenhauerom.

Međutim, Pavel Felgenhauer je biohemičar, nema nikakvo vojno obrazovanje, a kao proamerički i atlantski novinar izveštava o Rusiji.

Intervju je obična “lažna vest” u kojoj je Felgenhauer bio prisiljen da kaže da su projektili “Kinžal” na ruskim avionima MIG-31K posebno dizajnirani i postavljeni da udare na Rumuniju. Naime, Rumunija je domaćin američkog protivraketnog štita u bazi u Deveselu.

Bivši oficir rumunskog ratnog vazduhoplovstva i bivši dozapovednik vazduhoplovne baze Otopeni kod Bukurešta, Valentin Vasilesku, piše kako je zahvaljujući poslušnim medijima i ljudima u rumunskim obaveštajnim službama, podređenim američkim službama, ova vest emitovana i naglašena za stvaranje prave histerije u Rumuniji.

Rumunski mediji ovih dana žestoko optužuju Rusiju da je cela zemlja meta smrtonosnih ruskih projektila.

Međutim, lično sam uveren da Rumuni nemaju razloga za strah. Slično mišljenje je izrazio je i Valerij Kuzmin, ruski ambasador u Bukureštu.

Rusija neće koristiti projektil “Kinžal” naoružan nuklearnom bojevom glavom za napad na Rumuniju. Hipersonični projektil “Kinžal” je dizajniran da neutralizuje pokretne mete, daleko važnije od objekta u Deveselu. Na primer, pomorske grupe za invaziju formirane oko američkih nosača aviona.

Pogledajmo detaljno kako bi poznata ruska “odbrambena agresija” rumunskih medija trebalo da deluje.

Kao što su kasnije raspravljali analitičari, svi sa vojnim “znanjem” kao Pavel Felgenhauer, američki antibalistički sistem se nalazi se u Deveselu, usred rumunskog sela. Od obale Crnog mora do Devesela je ravan teren i bez ikakvih prepreka.

Od Krima do ruba rumunske obale ima 220 do 310 kilometara. Na Krimu je postavljeno 4 x 8 lansera S-400, koji  mogu pogoditi vazdušni cilj na udaljenosti od 380 kilometara.

Na planinskim vrhovima Krima, na više od 1500 metara, nalaze se radari za detekciju velike snage. Radari mogu pratiti 300 ciljeva, od helikoptera do aviona, krstarećih i balističkih projektila. Usmereni su na zapad sve do Bosfora. Projektil “Tomahawk”, koji leti brzinom od 800 km/h preko mora ili rumunske ravnice, vrlo je lako otkriti.

Krimski bataljoni S-400, zajedno sa drugim raketama srednjeg i kratkog dometa, rade na automatskom sistemu upravljanja radarskim informacijama zvanom “Poljana D4M1”.

“Poljana D4M1” dobija informacije o lansiranju rakete “Tomahawk” iz Devesela iz ruskih satelita za posmatranje, ali i iz A-50 (AWACS).

Rusija će 2019. godine krenuti sa radom sa novim radarskim bazama u Sevastopolju dometa od 2500 km i mogućnosti ranog upozorenja.

U zaključku, za Rusiju nema nikakve svrhe da udari na američke lansere u Deveselu, čak i ako su naoružani krstarećim raketama “Tomahawk”. Naime, ti projektili, ako bi bili lansirani na ruske ciljeve, bili bi otkriveni u samom trenutku lansiranja. Od samog poletanja bi bili praćeni i oboreni čim izađu iz teritorijalnih voda Rumunije.

Naravno, to Pavel Felgenhauer nije rekao, jer mu je verovatno napisano šta  mora da kaže, i sada su Rumuni u smrtnom strahu da je cela zemlja meta projektila “Kinžal”, koji su na ruskim avionima MIG-31K posebno dizajnirani i postavljeni za udare na Rumuniju.

(logicno.com,Webtribune.rs)

Check Also

Rastući nemiri u Iranu, imaće posledice po ceo svet! – “Spreman teheranski majdan!”

Početkom maja u Iranu su izbili građanski nemiri sa novom snagom. Situacija u zemlji je, …