Home / AKTUELNO / NAROD USTAO PROTIV ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE GRAĐANA- PROBILI BLOKADU NA NOVOM BEOGRADU I BLOKIRALI AUTO-PUT (VIDEO)

NAROD USTAO PROTIV ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE GRAĐANA- PROBILI BLOKADU NA NOVOM BEOGRADU I BLOKIRALI AUTO-PUT (VIDEO)

Dok je policija blokirala most Gazela, narod je probio blokadu na Novom Beogradu i blokirao auto-put. Vešečasovna blokada autoputa kod Sava Centra je završena, a nove blokade su već najavljene.

Plan je ispunjen. Srbija je bila blokirana satima. Građani nezadovoljni donošenjem Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji blokirali su auto-put, mostove, gradove… širom zemlje. Bilo je svega, privođenja, koškanja sa policijom, nervoze, sile, ali se srećom na kraju završilo bez većih incidenata.

PRETHODNO:

Blokada autoputa kod Sava centra i dalje traje, a režima je doveo botove u nameri da izazove sukobe. Među njima je i predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, koji je fizički napao glavnog i odgovornog urednika „Srbin info“ Dejana Petra Zlatanovića. Posle toga se narod usprotivio.

Pokušali su da isproviciraju narod, koji posle više od dva sata ne želi da se skloni sa autoputa.

Prethodno, demonstranti na čelu kolone pokušali su da probiju kordon policije u Savskoj kako bi prošli dalje ka Gazeli.

Građani u koloni koji su se kretali Višegradskom ulicom stigli u i u Kneza Miloša, koja je takođe blokirana.

I Sarajevsku ulicu blokirala je policija, dok je most Gazela još prohodan za saobraćaj. Naš reporter javlja da je iznad Gazele primećen helikopter koji nadleće.

I deonica kod Sajma, Bulevar vojvode Mišića, blokirana je u smeru ka gradu.

Građani su se, u kolovoznoj traci u smeru ka gradu, uhvatili za ruke i stoje nasred ulice. Među njima je i Sava Manojlović.

14.23 – Vulin stigao kod Sava Centra

Ministar unutrašnjih poslova stigao je kod Sava Centra, gde su građani blokirali auto-put.

Savi Manojloviću iz inicijative Kreni-Promeni uručeno je ispred Beogradskog sajma rešenje o zabrani blokade. Policajac ga je upozorio i poručio da je policija tu da sprovodi zakon. „Svestan sam posledica, ali će istorija suditi o ovim odlukama“, rekao je Manojlović.

Policija se primećuje na više lokacija u gradu, a automobili Žandarmerije su ispod mosta Gazela.

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova „želi da obavesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona kao i održavanje neprijavljenih skupova“, navodi MUP u saopštenju.

Član organizatora jeste da se blokiraju najveće saobraćajnice i tako iskaže nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i već konstantnoj temi poput dolaska firme Rio Tinto.

(Srbin.info, nova)

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …