Home / AKTUELNO / NEĆE DA SE RAZGRANIČE, HOĆE CELU BOSNU SAMO ZA SEBE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

NEĆE DA SE RAZGRANIČE, HOĆE CELU BOSNU SAMO ZA SEBE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Bosanskohercegovački entitet Federacija BiH neće učestvovati u razgovorima o razgraničenju sa Republikom Srpskom.

Tako je premijer entiteta Federacija BiH (FBiH) Fadil Novalić prokomentarisao jedan od zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) koji se odnosi na definisanje granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH.

NSRS je, prema zaključku, zadužio Vladu RS da nastavi ranije započete pregovore s Vladom FBiH sa ciljem definisanja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH, a u skladu s Aneksom 2 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH (Dejtonskog sporazuma).

„Niti je Federacija BiH ikada učestvovala u toj priči, niti će učestvovati“, bio je Novalićev odgovor na novinarsko pitanje o ovoj temi.

Kako se može videti iz zaključka NSRS, definisanje međuentitetske granice obaveza je zaključena u Dejtonu, a Novalićeva izjava krši ovaj sporazum, kojim je zaključen mir u BiH.

Podsećamo da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, zbog mnogo benignijih izjava dospeo na crnu listu SAD zbog navodnog antidejtonskog delovanja. Bošnjački političari, izgleda, takvih sankcija ne moraju da se plaše.

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …