Home / AKTUELNO / NEMCI STRAHUJU DA ĆE IH ZBOG NJE RUSI PRETVORITI U ATOMSKU PUSTINJU: Građani traže zatvaranje Ramštajna, najopasnije vojne baze na svetu! (VIDEO)

NEMCI STRAHUJU DA ĆE IH ZBOG NJE RUSI PRETVORITI U ATOMSKU PUSTINJU: Građani traže zatvaranje Ramštajna, najopasnije vojne baze na svetu! (VIDEO)

Građani Nemačke spremaju se da blokiraju američku vazduhoplovnu bazu u Ramštajn u Kajzerslauternu.

I ove godine nastavlja se kampanja “Zaustaviti vazduhoplovnu bazu Ramštajn“ koja ima za cilj da spreči ratnu pretnju, koja proizilazi iz ove američke vojne baze u Kajzerslauternu u kojoj se nalazi “ komandni centar za rat protiv Rusije“, prenosi nemački portal kenfm.de.

Građani će pod blokado držati bazu ramštajn od 23. juna do 1. jula 2018. godine.

Vazduhoplovna baza Ramštajn ima ključnu ulogu  u pripremanju i  izvršavanju ratnih akcija i misija u Iraku, Afganistanu, Pakistanu, Jemenu i Siriji i operativni je centar nuklearnog oružja stacioniranog u Europi. „Odavde, tačnije sa nemačkog tla, vode se ratovi“, piše nemački portal.

Međutim, ne treba zaboraviti da je pretnja koju izaziva ova vazduhoplovna baza zapravo mnogo veća.

Poslednjih godina i meseci, NATO je postavio lanac novih štabova i skladišta oružja, bataljona “predvodnika“ duž ruske granice.

NATO tenkovi se kreću kroz Nemačku do “istočnog fronta,“ kako nemački mediji pišu, bez ograničenja. Sa Savezničkom vazduhoplovnom komandom, komandni centar rata protiv Rusije se nalazi u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn.

Raketni sistem AEGIS, raspoređen na četiri ratna broda i na kopnu u Rumuniji i Poljskoj, skraćuje vreme upozorenja od raketa za Rusiju.

SAD žele da osiguraju “bezrizičnu“ sposobnost prvog nuklearnog udara tako što će eliminisati kontra-napad.

Image result for military base ramstein

AEGIS sistem za koji se pogrešno govori da je “raketni odbrambeni štit,“ zapravo je ofanzivan.

Pritiskom na dugme iz američke vazduhoplovne baze Ramštajn, kopneni lanseri takođe mogu srušiti atomske krstareće rakete srednjeg dometa, koje su zabranjene od 1987. godine, donoseći novi nivo nuklearne pretnje u Evropu.

Rusija ne preti ni jednoj zemlji u Evropi ili svetu, i zagovara kolektivnu bezbednost širom sveta. Međutim, NATO-ovo ponovno naoružavanje i novo raspoređivanje preti suverenitetu Rusije. Pre toga, ne može se povući, ali će preduzeti sve neophodne kontramere.

Ipak, Rusija je smanjila vojnu potrošnju za 20% na 55,3 milijarde dolara, dok su SAD povećale sopstvene troškove na 610 milijardi dolara. 29 zemalja NATO-a zajedno troše 881 milijardu dolara na naoružanje, što je gotovo 16 puta više od Rusije.

U slučaju rata, Rusija bi bila primorana da upotrebi svoju destruktivnu snagu protiv neprijatelja.

Rusija bi imala 6 minuta da pritisne “dugme,“ a onda bi se region Kajzerslauterna, Zapadni Palatinat i celokupna Nemačka pretvorili u atomsku pustinju.
Građani zahtevaju da vlada raskine “Ugovor o boravku stranih oružanih snaga u Saveznoj Republici Nemačkoj,“ a otkazni rok je samo dve godine!

Više od 50.000 ljudi je potpisalo poziv “Razoružavanje umesto naoružavanja!“ Međutim, kao članica NATO-a, savezna vlada se obavezala na dupliranje svog budžeta za naoružanje na više od 75 milijardi evra do 2024. godine. Mala napomena, ta obaveza je zapravo samo za članice NATO-a!

Protesti od 23. juna do 1. jula 2018. godine uključuju jednonedeljni akcioni, informativni i kulturni kamp.

Učesnici kampa putuju autobusima u Bihel i protestuju za povlačenje nuklearnog oružja koje je tamo stacionirano.

Vrhunac protesta biće u subotu, 30. juna 2018. godine, sa dva otvorena mitinga u Landštulu i Ramštajnu, a zatim protestom u vazduhoplovnoj bazi, a po prvi put su građani pozvani na građansku neposlušnost  i blokadu vazduhoplovne baze Ramštajn!

Protesti u Ramštajnu su postali najvažniji akcioni mirovni pokreti u poslednjih nekoliko godina  protiv ratnohuškača u Berlinu!

Pogledajte video:

(Mediji)

Check Also

CENE NEKRETNINA U SRBIJI ĆE PASTI PREKO NOĆI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

VEĆ MESECIMA cene kvadrata u Beogradu i širom Srbije ne prestaju da rastu. Kvadrati u …