Home / AKTUELNO / NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! SEDMI ZAREDOM ZEMLJOTRES U SRBIJI- STRUČNjAK UPOZORIO: NE DAJ BOŽE DA BUDE ZEMLjOTRES U BEOGRADU! EVO ŠTA SLEDI!

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! SEDMI ZAREDOM ZEMLJOTRES U SRBIJI- STRUČNjAK UPOZORIO: NE DAJ BOŽE DA BUDE ZEMLjOTRES U BEOGRADU! EVO ŠTA SLEDI!

Goran Rodić iz Građevinske direkcije Srbije oglasio se posle potresa i objasnio da su novi objekti u Srbiji otporni na šest stepeni Rihterove skale, kao i da su posle zemljotresa u Kraljevu 2010. godine doneti novi propisi.

Potres u Kragujevcu iznosio je 3,9 stepeni po Rihteru, dok je u Topoli bio najslabiji sa 1,7 stepeni.

– Novi objekti su rađeni i otporni su na devet stepeni inteziteta (odnosno šest stepeni Rihterove skale). Problem je divlja gradnja… posebno ona u Beogradu, pitanje je da li su građeni po propisima. Ne daj Bože da se desi neki jači zemljotres, pitanje je šta bi bilo. To je najveća opasnost – rekao je on za TV “Prva”.

On je naveo da su zgrade na Novom Beogradu dosta sigurne, ali da je pitanje koliko mogu da izdrže potres one koje su rađene pre propisa. Rodić smatra da treba da se obavi opširna inspekcija kako bi se proverili objekti, posebno mostovi i navodi da je pitanje kako se održavaju.

– Ne daj Bože da dođe snažniji zemljotres u Beogradu – objasnio je on.

Zemljotres jačine 2,6 stepeni Rihterove skale dogodio se prošle noći u 2.51 sati u u regionu mesta Loznica.

Podsetimo, zemljotres od 1,7 stepeni po Rihteru zabeležen je juče u Kraljevu u 6.34 časova. Krajem oktobra građane su uznemirila dva zemljotresa kod Mladenovca, prvi od 2,6, a drugi jačine 3,9 jedinica.

Predskazanje monaha Gavrila o sudbini Srbije i Beograda u danima koji slede- Beograd će stradati, pola Beograda biće poplavljeno, a pola će se urušiti sam od sebe jer je potkopan nekakvim tunelima! (VIDEO)

Usledili su potresi u Kragujevcu i Topoli. Dan kasnije zemljotres jačine 2,3 jedinice Rihterove skale registrovan je na području Kuršumlije.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …