Home / AKTUELNO / NIKO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA! UKLETA ŠKOLA IZ ŠAJAKAŠA U VOJVODINI: Prvo vetar odneo 500 kvadrata krova, a onda usledilo masovno onesvešćivanje učenika! (VIDEO)

NIKO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA! UKLETA ŠKOLA IZ ŠAJAKAŠA U VOJVODINI: Prvo vetar odneo 500 kvadrata krova, a onda usledilo masovno onesvešćivanje učenika! (VIDEO)

hitna- pomoc- srbija
Oko 500 kvadratnih metara bakarnog krova jak vetar odneo je sa fiskulturne sale u Osnovnoj školi u Šajkašu, što čini oko 75 odsto krovne površine.

Samo dan posle radne subote, u nedelju 1. februara, jak vetar otkinuo je oko dve trećine bakarnog krova sa Osnovne škole “Isidora Sekulić” u Šajkašu, u kojoj se danas odvijala prava drama kada se više učenika onesvestilo na času fizičkog.

Iznos štete proceniće osiguravajuće društvo, a uprava škole prognozira da će samo zamena bakarne površine biti višemilionska.

Međutim, jak vetar koji sprečava bilo kakvu intervenciju ne predstavlja i najveći problem. Ako bi pre popravke pala najavljena kiša, ona bi i pored preduzetih mera zaštite verovatno oštetila i parket u sali, dok bi kvašenje elemenata u sendvič-krovu gotovo sigurno vremenom izazvalo propadanja cele krovne konstrukcije.

Prema najnovijim informacijama, pregledano je 33, dok je 18 učenika OŠ Isidora Sekulić zadržano. I dalje se ne zna šta je uzrok masovnog trovanja dece, a iako se u početku sumnjalo na gas, vrlo brzo je ta sumnja uklonjena, jer se ova škola ne greje na gas.

(Novine novosadske)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …