Home / SPEKTAR / OBAMINA „TVRĐAVA NA TOČKOVIMA“: „ZVER“ KOJOJ NAGAZNE MINE I PROTIVTENKOVSKI PROJEKTILI NE MOGU NIŠTA! (VIDEO)

OBAMINA „TVRĐAVA NA TOČKOVIMA“: „ZVER“ KOJOJ NAGAZNE MINE I PROTIVTENKOVSKI PROJEKTILI NE MOGU NIŠTA! (VIDEO)

Usred povećane nesigurnosti pod udarima krize, ovdašnja automobilska industrija proizvela je kola koja su verovatno najbezbednija na svetu – službenu limuzinu za predsednika Baraka Obamu.

 obama-limuzina-kadilak

To vozilo je „prava zver” – prema rečima pripadnika Tajne službe.

Reč je o unikatnom, blindiranom „kadilaku”, a ne o razradi prethodnih modela – izjavljuju predstavnici „Dženeral motorsa”, koji ga je proizveo. Detalje i dalje čuvaju kao tajnu, ali kruže priče da poseduje maksimalne bezbednosne karakteristike.

Mogao bi da izdrži i udar asteroida – primetio je jedan od opisivača te „tvrđave na točkovima”. Da li je otpornost baš tolika „tek bi trebalo da proverim” – odgovorila je, uz osmeh, portparolka proizvođača Džoana Krel.

Najtanji deo karoserije iznosi 12,5 a najdeblja su, reklo bi se, vrata sa čitavih 20 centimetara.

Prema nekim verzijama, predsednička limuzina je izrađena tako da može da izdrži duži napad atentatora, eksploziju nagazne mine, udare protivtenkovskih projektila.

To je bunker na točkovima – kažu stručni posmatrači. U njemu predsednik ima i niz telekomunikacijskih uređaja, a sve zajedno daje dvostruki osećaj: da je potpuno izolovan od okoline, odakle do njega ne dopire ni zvuk, a istovremeno i povezan s najudaljenijim krajevima – smatra Džo Fank, penzionisani agent Tajne službe i vozač nekadašnjeg predsednika Bila Klintona.

obama- limuzina- kadilak 1

Na raspolaganju mu je ce-de plejer, sa 10 diskova, sa kojih, pretpostavlja se, sluša omiljene mu hitove Stivija Vondera, Boba Dilana…

Blindirana predsednička kola su se na inauguralnoj paradi prvi put pojavila 1965– napominju hroničari. Koristio ih je Lindon Džonson, naslednik Džona Kenedija ubijenog 1963. dok je kabrioletom prolazio kroz Dalas…

EVO JOŠ NEKIH ČINJENICA O ZVERI:

obama

Samo jedan prozor sme da se otvori. I to onaj kod vozača. Ali samo nešto više od 7 santimetara.
Ako se gume oštete na bilo koji način, vozilo nastavlja bez problema na felnama svoj put.
Rezervoar neće eksplodirati čak ni pri direktnom udaru.
Kabina „zveri“ je potpuno zaštićena od eventualnog biohemijskog napada.
U gepeku se nalazi protivpožarna oprema, zalihe kiseonika, kao i zalihe Obamine krvne grupe.
Ispod prednjih farova skrivena je kamera koja ima mogućnost noćnog snimanja.
Obama u kolima ima telefon koji ima direktnu vezu sa potpredsednikom i Pentagonom.
Vrata „zveri“ su teška koliko i vrata na kabini boinga 757.

POGLEDAJTE VIDEO:

(Politika, Web-tribune.com)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …