Home / SPEKTAR / DECENIJAMA SKRIVAN OD JAVNOSTI: SUSRET SA VANZEMALJCIMA U BAJKALSKOM JEZERU ZAVRŠIO SE LOŠE ZA RUSKU VOJSKU

DECENIJAMA SKRIVAN OD JAVNOSTI: SUSRET SA VANZEMALJCIMA U BAJKALSKOM JEZERU ZAVRŠIO SE LOŠE ZA RUSKU VOJSKU

Smešteno u jugoistočnom Sibiru, prema granici sa Mongolijom, nalazi se najstarije i najdublje jezero na planeti.

Skoro četvrtina sveže vode na Zemlji smeštena je ovde. U određenim oblastima izmerene su zapanjujuće dubine veće od 1500 metara.

Mnoštvo jedinstvenih biljnih i životinjskih vrsta nastanjuje ledenu teritoriju, od kojih mnoge ne postoje nigde drugde u svetu.

Naučnici procenjuju da je ovaj ogromni basen formiran kao drevna kotlina pre više od dvadeset i pet miliona godina.

Vekovima je Bajkalsko jezero dom mnoštva neobjašnjivih pojava. Lokalci tvrde da se u ovom udaljenom predelu Rusije često odvijaju nebrojeni neobični susreti sa NLO-ima. Neki čak tvrde da vanzemaljska baza vreba ispod slikovitog reljefa.

Jedan od najbizarnijih događaja odigrao se 1982. godine tokom rutinskog ronjenja sovjetske vojske kada je osoblje mornarice primetilo anomalne figure u blizini.

Oni su zbunjeno posmatrali kako im se približava nekoliko znatiželjnih stvorenja. Iako su bili stacionirani na dubini od 50 metara, ovi humanoidi nisu imali savremenu opremu.

Svaki od njih imao je čvrsto pripijeno metalno odelo u kompletu s aparatom nalik na kacigu, koji im je u potpunosti pokrivao glave. Nakon detaljnijeg pregleda, vojnici su primetili da su vanzemaljci bili visoki gotovo 3 metra. Međutim, kolosalni stanovnici jezera ubrzo su nestali u mutnom ponoru.

Nakon ovog jezivog događaja, zaintrigirani komandant naredio je svojim regrutima da uhvate podvodnog vanzemaljca.

Sedam ronilaca ušlo je u ledeno jezero i započelo svoje spuštanje. Ubrzo se pojavilo više čudnih bića. Jedan ronilac je pokušao da uhvati vanzemeljski primerak u veliku mrežu.

Odjednom su vanzemaljci počeli da uzvraćaju stvarajući snažne sonarne talase. Snažna sila onesvestila je sve članove posade i brzo ih izbacila na površinu.

Katapultiranje iz ekstremnih dubina može da ima pogubne efekte na telo, usled čega dolazi do stanja koje se često naziva i „dekompresiona bolest“.

Tri ronioca su teško povređena, ali nisu podlegli pomenutoj bolesti. Preostali su odmah poslati na dekompresiju.

Nažalost, u regionu je postojala samo jedna rekompresijska komora i bila je projektovana za samo dve osobe odjednom. Očajni u pokušaju da spasu svoj život, četvorica muškaraca ušla su istovremeno. Nažalost, nije se završilo kako je planirano.

Tri osobe su poginule kao rezultat ishitrene odluke svog nadređenog. Oni koji su preživeli ostali su invalidi .

Nakon ove katastrofe, agenti KGB-a prekinuli su dalja istraživanja.

Decenijama je vlast skrivala ovaj zastrašujući događaj. Bivši sovjetski mornarički oficir i ugledni ufolog Vladimir Ažaža izjavio je da je rukovodstvo ruske vlade nedavno objavilo tajna dokumenta.

U ovim dokumentima su bajkalski akvanauti detaljno opisani. Ne iznenađuje da su komandanti mornarice intenzivno nadgledali brojna podvodna vozila koja su se kretala jezerom. Takve tehnološke mogućnosti uveliko su ih zaintrigirale; ako bi inženjeri mogli da kopiraju nezamislive brzine plovila, stekle bi se neviđene vojne prednosti.

Pre samo nekoliko godina, tadašnji ruski premijer Dmitrij Medvedev izneo je šokantnu najavu na Svetskom ekonomskom forumu. U svojoj izjavi za javnost poručio je kako je „došlo vreme“ da svet sazna istinu o vanzemaljskim posetama.

Zapravo, Medvedev veruje da vanzemaljci žive među nama i to već duže vreme. Politički lider je čak upozorio da će ruski predstavnici istinu obelodaniti sami, ukoliko zvaničnici Sjedinjenih Država odbiju da iznesu ove izuzetno važne informacije.

S obzirom na nedavne najave u vezi sa ufologijom i otkrivene datoteke, u potpunosti je verovatno da se Kremlj priprema za potpuno rasvetljavanje.

Možda će, čak i pre nego što mislimo, neverovatna istina o vanzemaljskim bićima konačno izaći na videlo od strane onih koji su za to znali sve vreme.

Webtribune.rs

Check Also

FRANCUZ KOJI JE SRPSKOJ VOJSCI PREDAO PLANOVE NATO BOMBARDOVANjA: Robijao sam zbog Srbije i opet bih učinio isto!

Nekadašnji francuski major Pjer Anri Binel poznat po tome što je našoj vojsci predao planove …