Home / AKTUELNO / NIŠLIJE BESNE NA MINISTARKU ZBOG AERODROMA: Zorana Mihajlović dočekana uz povike „LOPOVI, LOPOVI“ u Nišu (VIDEO)

NIŠLIJE BESNE NA MINISTARKU ZBOG AERODROMA: Zorana Mihajlović dočekana uz povike „LOPOVI, LOPOVI“ u Nišu (VIDEO)

Nekoliko stotina Nišlija koji su dočekali ministarku saobraćaja i potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović, glasno je negodovalo kada je ona ulazila u Gradsku kuću.

Uz zvižduke građani su dočekali ministarku i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji su krenuli na koji se održava u Gradskoj kući, prenose Južne vesti.

Nezadovoljni odlukom gradske vlasti da preda Aerodrom “Konstantin Veliki” na rukovođenje Republici građani su se okupili ispred Gradske kuće kako bi stavili do znanja i ministarki Mihajlović svoj stav po pitanju “poklanjanja” aerodroma.

Oni su ministarku čekali od 10 sati, a u međuvremenu su izviždali i gradske funkcionere koji su ulazili u Gradsku kuću – načelnicu Nišavskog okruga Draganu Sotirovski, načelnika Uprave Ljubišu Janića, predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića i druge.

Inače, poseta Mihajlovićeve Nišu najavljena je juče, a kako piše na sajtu Ministarstva, ona je trebalo da obiđe Radnu zonu u kojoj se gradi fabrika IMI. Međutim, ovaj obilazak je danas otkazan, te je Mihajlovićeva stigla u Gradsku kuću nešto pre 12 sati, gde bi trebalo da bude održana i konferencija za medije.

Podsetimo, Mihajlović je navela da je u poslednje tri godine Vlada investirala 3,5 miliona evra u Aerodrom „Konstantin Veliki“ koji je, kako kaže, povećao broj putnika sa 1.335 u 2014. na više od 330.000 u 2017. godini.

„To je 14 puta veći broj putnika nego što je niški aerodrom imao u periodu 2008-2012, kad je u proseku godišnje bilo oko 23.000 putnika“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da bi bez investicija aerodrom u Nišu i dalje bio tamo gde je bio za vreme vladavine DS.

„Zato ćemo nastaviti da ulažemo u njega i nećemo dozvoliti da niški aerodrom propadne, jer Grad nema dovoljno novca da uloži u njega kako bi mogao dalje da se razvija“, kaže Mihajlović.

Pogledajte video:

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …