Home / AKTUELNO / Novak, na vrhuncu karijere, otkrio planove u narednih nekoliko godina, i poručio: „Granice postoje samo u vašoj glavi!“

Novak, na vrhuncu karijere, otkrio planove u narednih nekoliko godina, i poručio: „Granice postoje samo u vašoj glavi!“

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ocenio je da se trenutno nalazi na vrhuncu svoje karijere i poručio da želi da na istom nivou ostane bar još nekoliko godina.

500

„Navešću poznati citat da granice postoje samo u vašoj glavi i da kada upotrebite maštu nema granica. Ja sam u tenisu ostvario sve o čemu sam sanjao, postao broj 1, osvojio Vimbldon, ali sada želim da svoj vrhunac razvučem na još nekoliko godina. Ako zadržim isti pristup, mislim da mogu još nekoliko godina da igram na ovom nivou“, izjavio je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

On je dodao da će do kraja 2015. godine, uprkos činjenici da više nema gren slemova i da je obezbedio broj 1, igrati sa istom strašću.

„Gren slemovi jesu najvažniji, ali ne možemo samo da živimo od njih. Do kraja godine imamo još dva mastersa, pa finale u Londonu, ali suština je da ne igram tenis samo zbog pobeda, već zato što ga volim i što u meni budi najpozitivnije emocije. Taj sport je jedna od mojih najvećih ljubavi, volim osećaj takmičenja, taj momenat kad izađem na teren, nevezano da li je gren slem ili Peking. Cenim i poštujem tenis i moj pristup se ne menja u zavisnosti od terena“, istakao je Đoković.

Prema njegovim rečima ne postoji magična formula za pripremu najvažnijih mečeva.

„Priprema za finale gren slema je posebna, ali tehničke stvari su iste, isti ritual, isti oporavak. Jedino što ima više emocija, više u glavi zamišljate kako bi meč mogao da se odvija. Moj tim i ja razgovaramo o psihičkom momentu jer nijedno finale nije isto. Komuniciramo tokom meča, više pogledom, nego rečima, tražim podršku, da vidim da su uz mene, ali znam da posao na terenu moram da obavim sam“, poručio je Đoković i priznao da ponekad nije ponosan na svoje reakcije na terenu, posebno kad slomi reket jer zna da ga gledaju deca, a to nije prava poruka.

Đoković je ove sezone osvojio tri gren slema (Australijan open, Vimbldon i US open) i igrao u finalu Rolan Garosa.

Do kraja 2015. godne nastupiće u Pekingu, Šangaju, Parizu i završnom ATP finalu u Londonu.

(Tanjug)

Check Also

NOVI HAOS U BELORUSIJI: PROTESTI SE PONOVO RASPLAMSALI- SPREMA SE I ONO ČEGA SE LUKAŠENKO NAJVIŠE PLAŠIO

U nedelju je istekao rok „narodnog ultimatuma“ koji je bivša predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska ranije …