Home / AKTUELNO / Novi detalji o smrti brata vođe Severne Koreje: Pre ubistva poslao je pismo Kim Džong Unu, evo šta je napisao u njemu..

Novi detalji o smrti brata vođe Severne Koreje: Pre ubistva poslao je pismo Kim Džong Unu, evo šta je napisao u njemu..

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP
Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP

Pismo Kim Džong Nama u kome preklinje svog polubrata da mu poštedi život, iskrslo je tokom istrage i ispitivanja osumnjičene žene i muškarca, vezanih za ubistvo na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Kim Džong Nam je još 2012. pisao pismo svom bratu Kim Džong Unu, koji je preuzeo vlast u Severnoj Koreji nakon smrti njihovog oca Kim Džong Ila 2011, piše Independent.

Prema informacijama do kojih su došli istražitelji, on je u pismu molio svog brata da povuče naredbu za njegovo ubistvo, koje je bilo na snazi još za vreme vladavine njihovog oca, ali nikada nije dobio odgovor. Stvari su se dodatno pogoršale za pokojnog Kima kada je počeo javno da kritikuje vladavinu svog brata nazivavši je “neslanom šalom”, kažu obaveštajne službe.

Podsetimo, policija je već uhapsila četvoro osumnjičenih da su učestvovali u trovanju Kim Džong Nama.

Prvo su uhapšenje dve ženske osobe, za koje se smatra da su sami počinioci ubistva i to jedna 25-godišnja žena s indonezijskim pasošem na ime Siti Aishah i 28-ogodišnja Doan Ti Houng sa vijetnamskim dokumentima.

Prema saznanjima policije Kim Džong Nam je poprskan otrovnom supstancom nakon čega mu je pozlilo, te je ubrzo prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

Severna Koreja je uputila zahtev Maleziji da im preda telo pokojnika, ali malezijske vlasti su navele kako još uvek niko od porodice nije došao da identifikuje telo, te da Malezija neće vratiti telo polubrata severnokorejskog lidera, dok njegova porodica ne obezbedi uzorke DNK.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …