Home / AKTUELNO / NOVI NAPAD IZRAELA NA SIRIJU: Projektili padali čitav sat, ubijena 4 vojnika! PVO oborio 30 raketa!

NOVI NAPAD IZRAELA NA SIRIJU: Projektili padali čitav sat, ubijena 4 vojnika! PVO oborio 30 raketa!

Izraelci su protekle noći napali nekoliko iranskih objekata u susednoj republici, kao i sirijske sisteme PVO koji su, kako tvrdi Tel Aviv, „lansirale desetine raketa“ na avione koji su izvodili operaciju.

Kako je saopštila izraelska vojska, operacija je izvedena kao odgovor na raketiranje Golanske visoravni.

„Otvaranjem vatre na izraelsku teritoriju Iran je ponovo pokazao pravi cilj svog prisustva u Siriji koji predstavlja pretnju po Izrael i regionalnu stabilnost“, navela je vojska.

Mete napada su bili vojni objekti iranske jedinice „El Kuds“ u Siriji, uključujući skladišta oružja koje se nalaze u području aerodroma u Damasku, iranski obaveštajni centar i kamp za obuku, dodaje se u izveštaju.

Sirijski PVO je kao dogovor na napad lansirao desetine protivvazdušnih raketa, „bez obzira na jasna upozorenja da ne otvaraju vatru“, dodaje se u saopštenju.

Na kraju, Izrael je gađao i nekoliko sirijskih protivvazdušnih sistema.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je politika njegove zemlje usmerena ka tome da se ne dopusti Iranu da ustanovi sopstveno prisustvo u Siriji.

„Naša politika je nepromenjena: podriti uspostavljanje Irana u Siriji i napasti svakoga ko pokuša da nam naudi“, naveo je Netanijahu, koji se trenutno nalazi u poseti Čadu, na svom nalogu na Tviteru nakon što je objavljeno da su izraelske vazduhoplovne snage napale mete u Siriji, a prenosi TAS S.

Ovo je najveći izraelski napad na iranske objekte u Siriji od maja prošle godine i trajao je 50 minuta.

Podsetimo, juče su protivvazdušne snage Sirije odbile napad četiri lovca-bombardera F-16 izraelskih vazdušnih snaga uništivši sedam raketa koje su avioni bacili iz pravca Sredozemnog mora na međunarodni aerodrom u Damasku.

Protivvazdušna odbrana Sirije uništila je više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi tokom odbijanja napada Ratnog vazduhoplovstva Izraela, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

„Ratno vazduhoplovstvo Izraela je 21. januara od 02.11 do 02:56 izvelo tri vazdušna napada na teritoriju Sirije sa zapada, jugozapada i juga.

Tokom odbijanja napada snage PVO Sirije su uništile više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi“, saopštio je ruski centar.

Tokom noćašnjeg napada poginula su četiri sirijska vojnika, dok je šest povređeno.

„U napadu je delimično oštećen i međunarodno aerodrom u Damasku“, navodi se u saopštenju.

Check Also

Srpski ekspert otkrio: Ovo je istina o odnosu Vučića i Putina! Evo ko je lažna opozicija (VIDEO)

Gost medijske kuće Srbin info bio je politički analitičar Cvijetin Milivojević, koji je perfektno razotkrio …