Home / TEMA DANA / NA IVICI HAOSA- ŽESTOK ODGOVOR ASADA: AKO NASTAVITE, BOMBARDOVAĆEMO IZRAEL!

NA IVICI HAOSA- ŽESTOK ODGOVOR ASADA: AKO NASTAVITE, BOMBARDOVAĆEMO IZRAEL!

Ukoliko Savet Bezbednosti UN ne preduzme mere povodom raketnih udara Izraela po Siriji, Damask se može odlučiti za simetrični udar po aerodromu Tel-Aviva, izjavio je stalni predstavnik Sirije u UN Bašar Džafari.

Sirijska diplomatija je sve do sada, uporno insistirala da Svet bezbednosti UN osudi raketne i avio-udare Izraela po njenoj teritoriji, i da preduzme mere da ti napadi prestanu.

Džafari je u tom kontekstu dodatno pojasnio poziciju svog državno-vojnog vrha i upozorio:

„Ili je došlo vreme da SB UN preduzme sve što je potrebno da prestani izraelski napadi ili će Sirija – onima koji u Savetu prave ratove – skrenuti pažnju na problem iskoristivši svoje legitimno pravo da se brani i da na napad Izraela po aerodromu damaska odgovori simetrično po aerodromu Tel Aviva“.

Džafari je ovo rekao na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

Izrael je svoj poslednji napad na aerodrom Damaska – koji je bio najveći od maja prošle godine – proglasio za napad na pozicije iranske jedinice Al Kuds u neposrednoj blizini aerodroma.

Izraelske rakete stizale su sa zapada, jugozapada i juga. Damask je objavio da su poginula četiri njegova vojnika, a šestorica bila ranjena.

Dok je Džaferi nastupao u SB UN, dve velike grupe pripadnika sirijske Al Kaide (Džebhat an-Nusra) od po 200 bojovnika, atakovale su položaje sirijske armije u provinciji Idlib. U blizini naselja Abu-Duhur i Abu-Šardža.

Teroristi su za napad kod Abu-Duhura iskoristili kamikazu sa automobilom punim eksploziva koji je uspeo da se približi prvoj liniji vladinih snaga pre nego što je bio unuišten protivtenkovskom dirigovanom granatom.

To je nusrovcima dalo priliku da na jednom mestu prodru kilometar i po u dubinu, ali ih je sirijska armija ubrzo vratila tamo odakle su i došli.

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …