Home / AKTUELNO / Novi OTPOR “Ne davimo Beograd”: Hiljade građana na četvrtom protestu.. (VIDEO)

Novi OTPOR “Ne davimo Beograd”: Hiljade građana na četvrtom protestu.. (VIDEO)

protest-ne-davimo-beogradViše hiljada učesnika protesta zbog rušenja u Savamali započelo je protest ispred Skupštine Beograda, a potom stiglo do Palate Srbije na Novom Beogradu.

Četvrti protest kojim se traže ostavke odgovornih za rušenje objekata u četvrti Savamala završen je ispred Skupštine grada Beograda.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, bagerima su ih porušili ljudi sa fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Okupljenima su se pre početka šetnje obratili novinar Miloš Vasić koji je poručio da je najvažnije da se otkrije ko je policiji naredio da u noći kada su rušeni objekti u Hercegovačkoj, ne reaguje.

“Te noći počinjen je niz krivičnih dela a neko je policiji naredio da ne reaguje”, rekao je Vasić i dodao da se dva meseca odugovlači i “mrljavi” time da se sve otkrije do kraja.

Predstavnik NVO “Vojvođanski građanski centar” Željko Stanetić pozvao je okupljene da se priključe novinarima RTV i podrže protestni skup koji će biti održan u ponedeljak u Novom Sadu.

“Ono što se desilo u Beogradu i Novom Sadu pokazna je vežba, da vide koliko mogu i da li će im proći a neće im proći”, poručio je Stanetić koji je u toku govora, skinuo fantomku pink boje.

Okupljeni nose transparente, a neke od parola su: “Kako smo sistematski uništavani od komplentnih idiota”, “U Malog su kratke noge” “Beograd na vodi lopovima godi” i “U potrazi za državom”.

Organizatori, inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”, u pozivu za protest podsetila je da je prošlo tačno dva meseca otkad su srušeni objekti na uglu Mostarske i Hercegovčke ulice, a da za to još niko nije odgovarao.

Kao odgovorne imenovali su gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika beogradske Komunalne policije Nikolu Ristića.

“Rušili su, vezivali i maltretirali, dok se policija nije odazivala na pozive građana u pomoć. Ćutali su i zataškavali krivična dela. Lagali da ih nisu počinili. Zatim su priznali da su idioti među njima, ali da to nije ništa strašno, jer su se idioti zaigrali u “najboljim namerama”, navedeno je u proglsu.

Mandatar za formiranje nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

Pogledajte video:


(B92,Beta)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …