Home / ZANIMLJIVOSTI / ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo šta treba da znate kako biste razumeli ko smo i šta smo

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo šta treba da znate kako biste razumeli ko smo i šta smo

novak- djokovicNajbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković dan uoči starta Grend slema na Vimbldonu dao je opširan intervju za „Tajms“.

Ugledni list je iz posebnog ugla otvorio priču o Novaku Đokoviću, pdosećajući na to da je najveći teniski as doživeo „dno života“ tokom bombardovanja NATO Srbije 1999. godine. Đoković je tada imao 12 godina.

„Odrastali smo u okrutnim uslovima. To je najvažniji faktor koji morate da znate da biste razumeli naš životni put. Sankcije, rat, bombardovanje. Ekonomska kriza. Morao sam da propustim mnoge juniorske turnire jer moji roditelji nisu imali novca… Ta iskustva su nas oblikovala.

Verujem da zbog toga više cenimo ono što imamo. Počeli smo sa dna. Posledice tog vremena, nevolje tog vremena, duboko su usađene u nas“, rekao je Đoković.

Nedavnim osvajanjem Rolan Garosa Đoković je postao prvi teniser još od 1969. godine i Roda Lejvera koji je u jednom trenutku bio vladar sva četiri Grend slema.

„Ta teška vremena su me učinila snažnijim. Da se razumemo, nisam nepobediv. Imam slabosti, a ponekad se i ne ponašam pristojno na terenu. Onda i zamolim za oproštaj ovaj univerzum, jer i ja sam čovek sa slabostima.

Ego vas ponekad kontroliše…. Osećam da postoji još uvek ogroman prostor za napredak. Ne pričam o forhendima i bekhendima. Pričam o napretku mene kao ličnosti. To je uzbudljivo saznanje“, priznaje Đoković.

Srpski as na kraju je naveo primer nedavno preminulog bivšeg boksera Muhameda Alija.

„Često smo učeni da o motivaciji mislimo na jedan sebičan način. Pričamo o tome kako ćemo doći do novca, razmišljamo kako možemo da se okoristimo od onog što radimo. Ali, setite se Muhameda Alija. On je ostavio veliki zaostavštinu ne samo u sportu, već i šire, u društvu. Zašto? Imao je misiju koja se nije ticala samo njega samog. On je hteo da dotakne druge“, zaključio je Novak Đoković.

Novak Đoković će u odbranu titule na Vimbldonu krenuti protiv Britanca Džejmsa Vorda.

 (Kurir sport)

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …