Home / AKTUELNO / NOVI SAD U PANICI- BLOKIRAN GRAD POSLE PRIJAVA DA NEKO PUCA NA GRAĐANE I „LOVI“ OBIČAN NAROD

NOVI SAD U PANICI- BLOKIRAN GRAD POSLE PRIJAVA DA NEKO PUCA NA GRAĐANE I „LOVI“ OBIČAN NAROD

Novosađanin Stevica Nikolić treća žrtva nepoznatog pucača iz vazdušne puške. Dijabola ga ranila u levu šaku, ostali projektili završili u sobi

Sam Bog mi je rekao da podignem levu ruku i stavim šaku na glavu. Da nije bilo tako, dijabola, koja je u nedelju (5. maja) kasno po podne iznenada doletela ka meni dok sam bio naslonjen na prozorusobe stana na devetom spratu, sigurno bi me pogodila negde u predelu glave. U prvi mah nisam znao šta me snašlo, tek sam se bio probudio iz poslepodnevne dremke.

Novosađanin Stevica Nikolić iz Ulice Kraljevića Marka 60, u novosadskom naselju Rotkvarija, ovako za “Novosti” opisuje kako je, kako se ispostavilo kasnije, bio žrtva nepoznatog pucača, koji je prošlog petka, a potom i dva dana kasnije, iz vazdušne puške pucao u građane. Nikoliću je i dalje, međutim, nejasno, da li je bio slučajna meta, ili je neko namerno ciljao u njega, videvši ga da stoji kraj širom otvorenog prozora.

Tek sam bio ustao, bilo je između 18 i 18.30 i čekao sam drugara koji se prethodno najavio – priseća se Stevica. – Bilo je tmurno, sipila je kiša, i odjednom se čuo, doduše tiho, zvuk, nalik osi. Pogledao sam u ruku i video da me je nešto pogodilo u šaku između trećeg i četvrtog prsta.

Posle pet sekundi, po rečima našeg sagovornika, u sobu je uleteo još jedan metak, i taj mu je prošao tik pored glave.

– Situacija nije bila nimalo prijatna, te sam telefonom pozvao policiju, a zatim i brata Dragana, koji je stigao gotovo istovremeno kada i drug kojeg sam očekivao. – Ja sam sedeo na krevetu i njih dvojica su bili u sobi kada su profijukala još dva projektila. Jedan se zabio u dovratak, a kasnije smo našli dve dijabole, treću još nismo. I policija je stigla za nekoliko minuta i ispričao sam im šta se dogodilo. Dijabola mi je još bila u šaci.

Nikolić veli da je gotovo siguran da metak ispaljen iz vazdušne puške nije mogao da stigne odozdo, jer se on u tom trenutku nalazio na visini od oko 35 metara. Prisećajući se trenutka kada ga je pogodio metak, kaže da mu se čini da je u zgradi na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Save Ljubojeva, u koju gleda sa svog prozora, video mušku osobu da izviruje.

Nikolić veruje da će policija pronaći osobu koja puca na građane i prolaznike. Posle svega, ističe da se ne plaši, ali da mu, ipak, nije svejedno.

Nikolić kaže da je upoznao sugrađanku koju je metak pogodio u glavu, takođe u nedelju po podne, dok je na zelenoj površini na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Steve Ljubojeva šetala psa.

– Žena mi je ispričala da joj je glava bila okrenuta u pravcu obližnje autobuske stanice, što navodi na zaključak da je metak došao iz zgrade u Ulici Save Ljubojeva.

Novosadska policija intenzivno radi na pronalaženju osobe koja je pucala iz vazdušne puške. Inspektori su razgovarali sa građanima iz tog dela grada i uz dozvolu vlasnika ulazili u pojedine stanove kako bi otkrili odakle je pucano.

(Novosti.rs)

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …