Home / AKTUELNO / NOVI UDAR U SIRIJI, NE BI LI ISPROVOCIRALI RAT- Masakr u Alepu: 126 mrtvih, 68 dece! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

NOVI UDAR U SIRIJI, NE BI LI ISPROVOCIRALI RAT- Masakr u Alepu: 126 mrtvih, 68 dece! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

rat- bombardovanje- sirija- eksplozija

Broj žrtava eksplozije koja se dogodila u blizini konvoja autobusa kojima su evakuisani stanovnici dva sirijska sela, porastao je na 126, a među njima je i 68 dece, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Kako se navodi od tog broja najmanje 109 njih su bili evakuisani stanovnici, a ostali humanitarni radnici i pobunjenici koji su pratili konvoj, prenosi AFP.

Eksplozija se dogodila u oblasti Rašidin, nedaleko od Alepa, pored desetina autobusa u kojima su se uglavnom nalazili šiiti evakuisani iz dva sirijska sela, a vojni mediji su izvestili da je reč o samoubilačkom napadu i da je došlo do eksplozije automobila bombe u blizini konvoja autobusa, koji su nakon visečasovbnog čekanja i eksplozije juče nastavili svoj put.

Opservatorija je navela i da su povređeni, među kojima je i veliki broj dece, prebačeni u bolnicu u Alepu.

Za sada na taj bombaški napad niko nije preuzeo odgovornost mada je jedna od pobunjeničkih grupa – Arar el Šam negirala bilo kakvu umešanost.

Pogledajte video:

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …