Home / AKTUELNO / NOVO ZAGREVANJE U SKOPLJU: Marš upozorenja ispred kancelarije EU! Zaev poslao ultimatum Ivanovu! (VIDEO)

NOVO ZAGREVANJE U SKOPLJU: Marš upozorenja ispred kancelarije EU! Zaev poslao ultimatum Ivanovu! (VIDEO)

500

Govoreći za Telmu o jučerašnjem nasilju u makedonskom parlamentu, Zaev je rekao da je on bio unapred planirana meta za linč.

Kako kaže najveći makedonski zagovornik šiptarskih intresa u toj zemlji, jedan od demonstranata mu se obratio rečima da je Sela već napadnut, a da je on sledeći, aludirajući na teže povređenog poslanika Alijanse za Albance, Zijadina Sele.

On je dodao da očekuje od aktuelnog predsednika parlamenta Trajka Veljanovskog da najkasnije do utorka preda funkciju izabranom predsedniku Sobranja Talatu DŽaferiju.

Zaev je pozvao da se svi uzdrže od nasilja, da budu strpljivi i prisebni.

Komentarišući izjavu Zorana Zaeva da su događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljajem, lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski kaže da ako je neko hteo da ubije Zaeva, mogao je to da uradi, jer se na pet metara od njega nalazilo sto ljudi. „Neko je mogao da izvadi pištolj i ubije ga“, rekao je Gruevski.

Za to vreme, Građanski pokret Za zajedničku Makedoniju, koji je rukovodio i jučerašnjim upadom u Sobranje, održao je miran protest ispred kancelarije Evropske unije u Skoplju, revoltirani reakcijama evropskih zvaničnika nakon jučerašnjih dešavanja u Sobrnju.

Nakon izražavanja volje naroda u makedonskom parlamentu, predstravnicima Unije sigurno nije bilo jednostvno dok su desetine hiljada Makedonaca prolazile pored njihovih odaja.

Pogledajte video:


(Pravda, Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …