Home / U FOKUSU / MOSKOVSKA KONFERENCIJA O GLOBALNOJ BEZBEDNOSTI OTKRILA JEZIVU ISTINU:„Svetu ne preti rat. Svet nije pred ratom, svet uveliko ratuje! (VIDEO)

MOSKOVSKA KONFERENCIJA O GLOBALNOJ BEZBEDNOSTI OTKRILA JEZIVU ISTINU:„Svetu ne preti rat. Svet nije pred ratom, svet uveliko ratuje! (VIDEO)

500
SAMO što je završena Moskovska konferencija o međunarodnoj bezbednosti. Uz nesumnjivo koordinirano ignorisanje zapadnih medija.

A bio je to značajan skup. Jedan od njegovih učesnika – Jevgenij Satanovski, predsednik ruskog Instituta za Bliski Istok – ovako ga je ocenio, nakon što mu je bilo postavljeno pitanje: koliko je svet blizu novom ratu?

Satanovski je svoje viđenje situacije u svetu i moskovskog skupa izneo ovako:

„Svetu ne preti rat. Svet nije pred ratom. Svet ratuje! Jer, šta rade naše Vazdušno-kosmičke snage u Siriji? Da li su tamo da igraju kan-kan ili već godinu i po uništavaju teroriste?

Uništavaju teroriste u Siriji i to čine veoma uspešno.
A ko ratuje u Mosulu protiv Islamske države?

Iranci i iračke šiitske formacije! Oni takođe uništavaju teroriste!
A čime se bave Egipćani na Sinaju? Zar i oni ne ratuju protiv terorista?!

Ratuje se i u Sudanu, Kongu, Jemenu, Libiji…

Svet nije ni blizu ratu, ni daleko od rata. Svet već ratuje!

I, ratuje za svoju budućnost.

Rusija mora zaustavljati teroriste – ako ne želi novi Beslan, novi „Nord-Ost“ ili Buđonovsk – što je moguće dalje od svoje teritorije. Zato ratujemo u Siriji i ginemo. Bogu hvala, veoma malo. A u Siriji je sada više terorista nego pre godinu i po dana kada su se pripadnici oružanih snaga Rusije pojavili. A više ih je jer ih vrbuju po celom svetu.

Inače, u radu konferencije je učestvovao veoma reprezentativan sastav. Bilo je mnogo ministara odbrane, načelnika generalštabova, vojnih i bezbednosnih eksperata.
Jake delegacije su imale Kina, Indija, Tajvan, Indonezija, Izrael, Singapur.

Bili su i Grci koji su svojevrsni disidenti u NATO… Trebalo je da dođu i Saudijci, ali su su zbog sirijskih generala u poslednjem momentu otkazali.

Jedan predstavnik Kine je, inače, nastupio sa upoređivanjem onoga što svi učesnici rata na Bliskom Istoku pokazuju, uključujući i nas i Amerikance. Poređenje je bilo u korist Rusije i ruskog oružja, a Kina nema razloga – jer je velika i moćna – da se dodvorava bilo kome.

Poziv su imali i natovci. A to što uglavnom nisu došli, znači samo jedno – izabrali su da ne budu na mestu gde se nešto dešava i rešava. Zato se rešavalo i dešavalo bez njih.
Konferencija je, u suštini, bila novi moćni udar po pokušajima međunarodnog izolovanja Rusije.
Ministarstvo odbrane Rusije i ovom konferencijom gradi svet bez Zapada i bez Amerikanaca.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …