Home / AKTUELNO / OBRADOVIĆ: Đoković ima konflikt sa samim sobom, nešto je prošlo kroz njegovu glavu, a samo OVA stvar može da ga spasi!

OBRADOVIĆ: Đoković ima konflikt sa samim sobom, nešto je prošlo kroz njegovu glavu, a samo OVA stvar može da ga spasi!

bogdan-obradovic

Bivši selektor Srbije Bogdan Obradović je u intervjuu za španski „As“ govorio o rezultatskoj krizi Novaka Đokovića, zbog koje je krajem prošle godine pao na drugo mesto ATP liste.

Najbolji teniser sveta ne beleži uspehe ni početkom ove godine, što je bio povod za novinare španskog sportskog dnevnika da u predvečerje četvrtfinalnog duela između Srbije i „crvene furije“ porazgovaraju sa trenerom sa kojim je Srbija 2010. godine osvojila „salataru“.

– Novak je prošle godine smanjio broj treninga, različito se hranio, više vremena provodio u meditacijama nego na treningu. Odrekao se normalnih rutina. U tenisu kada promenite reket promeni vam se i igra. Zamislite šta se događa kada promenite pristup – rekao je Obradović.

Doskorašnji selektor Srbije osvrnuo se i na konstataciju da je porodica postala prioritet za Đokovića.
– Nešto je prošlo kroz njegovu glavu. Federer ima četvoro dece, ali maksimalno igra. Treba pronaći ravnotežu. Novak je sišao sa trofejnog puta i izgubio se u šumi.

Obradović smatra da je ključni ralog Novakovih slabijih rezultata to što je smanjio takmičarsku tenziju.
– Prvi sam imao problem sa njim zbog promene načina ishrane. Psihološke pripreme ga pritiskaju da razmišlja kako su one prioritet, a to je katastrofa.

Novak je sjajan momak, međutim, dopušta da ga vode različite teorije.

Ako Felps uživa dok jede u kući svoje bake, posle će oboriti svetski rekord.
Obradović ne krije da trenutno nije u dobrom odnosu sa Đokovićem.

– Pitao me je to nedavno i Toni Nadala. Rekao sam mu da Novak ima konflikt sa samim sobom, ne sa mnom. On zna da sam ja iz dubine duše uz njega i da bih uradio sve što je najbolje po njega.

Mnogo ga volim, ali uvek ću mu reći ono što mislim. Izazvao sam sukob sa Novakom jer želim da ga probudim. Sad ćemo da vidimo reakciju. Počeo je da jede meso, što je dobro – zaključio je Obradović.

(Srbija Danas)

 

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …