Home / AKTUELNO / Moskva upozorila: SAD, Francuska i Britanija imaju opasan plan, povodom nezapamćenog masakra bojnim otrovom u Siriji!

Moskva upozorila: SAD, Francuska i Britanija imaju opasan plan, povodom nezapamćenog masakra bojnim otrovom u Siriji!

maska-gas-hemijsko-vojnici

Rusija smatra neprihvatljivim nacrt rezolucije UN koji su predstavile SAD, Francuska i Velika Britanija o osudi napada u Siriji za koji se pretpostavlja da je sproveden hemijskim oružjem, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

„Tekst koji je predstavljen kategorički je neprihvatljiv“, rekla je portparolka ministarstva Marija Zaharova i dodala da se tekstu unapred „određuje krivac“.
Dodatno je naglasila i precizirala:

„Moskva smatra da je nacrt rezolucije koji su predložile SAD, Francuska i Velika Britanija falsifikat sličan epruveti koju je ondašnji državni sekretar SAD Kolin Pauel pokazivao 2003. u Savetu bezbednosti UN, tvrdeći da je u njoj uzorak bojnog otrova Sadama Huseina, a pokazalo se da Irak nije imao hemijsko oružje“.

 

Zaharova je čak direktno poručila Vašingtonu, Parizu i Londonu:

„Vaši predstavnici će u Savet bezbednosti UN doneti potpuno falsifikovani dokument. Taj dokument je u potpunosti zasnovan na falsifikovanim informacijama. Taj dokument je ,Kolin Pauel broj 2’. Poručujem zapadnoj javnosti: biće vas sramota zbog ovoga što vaše vlasti rade u Savetu bezbednosti. Zaustavite svoje predstavnike!“

Tri zapadne zemlje i njihovi saveznici zatražiće u Savetu bezbednosti „brzu i potpunu istragu“ o napadu u Han-Šejhunu, gradu u sirijskoj provinciji Idlib, u kojem su navodno poginula 72 civila, među kojima je 20 dece.

Rusija je i danas ponovila da podržava vojne operacije sirijskih vlasti, dan posle napada za koji se sumnja da je sproveden hemijskim oružjem. Rusija taj napad pripisuje pobunjenicima, dok su zapadne zemlje optužile vlasti za taj napad.

„Rusija i njene oružane snage nastavljaju operacije podrške antiterorističkim operacijama sirijskih vlasti za oslobađanje zemlje“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Prema njegovim rečima, Rusija će na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN izneti sve informacije koje poseduje o napadu.

 

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …