Home / AKTUELNO / “OČEKUJE SE DA SVEDOCI SARADNICI OTKRIJU KLJUČNE DETALJE”

“OČEKUJE SE DA SVEDOCI SARADNICI OTKRIJU KLJUČNE DETALJE”

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Nenad Stefanović izjavio je da očekuje da u istazi kriminalne grupe Belivuka svedoci saradnici otkriju ključne detalje.

On je naveo da se očekuje da svedoci saradnci otkriju čemu su bili namenjeni snajperi, kako su izvršena krivična dela, kao i ko im je bio podrška iz držanih i pravosudnih struktura.

“Očekujemo da jedan krak istrage ide baš u tom u pravcu”, rekao je predsednik UST za RTS ukazujući da ova grupa nije mogla da deluje na način na koji jeste, bez podrške državnih struktura.

Govoreći o poligrafu, on je potvrdio da on nije dokaz na sudu, napominjući da policija u predistražnoj fazi ima zakonska ovlašćenja da poligrafski testira pojedine osobe i na osnovu toga dalje usmeri svoja istraživanja.

Ko prođe poligraf skida sa sebe krivičnu odgovornost, što ne važi za one koji odbiju, naglasio je Stefanović.

Činjenica da je sud Belivuku i ostalim pripadnicima njegove kriminalne grupe produžio pritvor za Stefanovića je znak da postoje dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da su izvršili krivična dela za koja se terete.

Objasnio je da je za produženje pritvora potreban viši stepen sumnje od same indicije ili osnova sumnje za koje je moguće pokrenuti istragu.

(tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …