Home / AKTUELNO / ODLUKA O JERUSALIMU ĆE ZAPALITI SVET- OBJAVA RATA PROTIV MILIJARDU I PO MUSLIMANA..!

ODLUKA O JERUSALIMU ĆE ZAPALITI SVET- OBJAVA RATA PROTIV MILIJARDU I PO MUSLIMANA..!

hamas-muslimani-dzihad

Portparol turske vlade upozorio je danas da će najavljena odluka SAD o priznavanju Jerusalima kao prestonice Izraela gurnuti taj region i svet u „oganj kome neće biti kraja“.

– Proglašenje Jerusalima za prestonicu je nepoštovanje istorije i istine u regionu. To je velika, okrutna nepravda, kratkovidost i ludost, i gura region i svet u oganj kome se neće videti kraj – napisao je na Tviteru potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag, prenosi Rojters.

Bozdag je pozvao sve da postupaju logično, da poštuju sporazume koje su potpisali i da se ponašaju razumno, izbegavajući da svetski mir dovedu u opasnost iz domaćih političkih ili drugih razloga.

Američki zvaničnici najavili su da će predsednik SAD Donald Tramp danas priznati Jerusalim za prestonicu Izraela i Stejt departmentu izdati nalog da počne višegodišnji proces preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u sveti grad.

Mogućnost da SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela komentarisao je juče i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je upozorio da će, u tom slučaju, Turska biti primorana da prekine sve diplomatske odnose sa Izraelom. Oglasili su se i Nemci, tačnije vicekancelar Zigmar Gabrijel, koji je Trampov potez nazvao „izuzetno opasnim“.

Hasasijan: Trampovo priznanje Jerusalima je objava rata

Ukoliko predsednik SAD Donald Tramp prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela, time će praktično objaviti rat na Bliskom istoku, izjavio je danas glavni palestinski izaslanik u Londonu Manuel Hasasijan.

– Ukoliko kaže ono što namerava da kaže, da je Jerusalim glavni grad Izraela, to će značiti poljubac smrti za rešenje sa dve države – rekao je Hasasijan Radiju Bi-Bi-Si.

On je dodao da će to biti „objava rata na Bliskom istoku protiv 1,5 milijardi muslimana i stotina miliona hrišćana koji neće prihvatiti da svetilišta budu potpuno pod hegemonijom Izraela“.

Visoki američki zvaničnici rekli su da će Tramp u današnjem govoru priznati Jerusalim kao glavni grad Izraela i da će doneti odluku o preseljenju Ambasade SAD u taj grad.

Check Also

KOSOVSKI SCENARIO U ENGLESKOJ: MIGRANTI PROTERALI EVROPLJANE I ETNIČKI OČISTILI CEO GRAD! (VIDEO)

Ako dođete u Savile Town, osećaćete se kao u kakvom provincijskom gradiću u ruralnim delovima …