Home / AKTUELNO / OGLASIO SE TRAMP: „EVO ZAŠTO SAM OTKAZAO NAPAD NA IRAN!“

OGLASIO SE TRAMP: „EVO ZAŠTO SAM OTKAZAO NAPAD NA IRAN!“

Prema najnovijim informacijama koje dolaze iz Teherana, Iran je na nišanu imao i američki avion, u kom je bilo 35 ljudi, ali se od gađanja te letelice uzdržao.

Umesto toga, gađan je američki vojni dron, čije obaranje je izazvalo zamalo objavu rata, jer je američki predsednik, prema pisanju Njujork tajmsa, naredio napade na iranske ciljeve, rano jutros. Međutim, Tramp je to naređenje povukao, u poslednjem trenutku.

Tramp: 10 minuta pre napada na Iran rekao sam “stop”, ne žuri mi se

Američki predsednik Donald Tramp izdao naredbu da se napadne Iran, nakon što je ta zemlja oborila američki ratni dron. Na Tviteru objašnjava zašto je odustao.

Tramp je naređenje o napadu povukao kada su američki ratni avioni i brodovi već bili na položajima za napad na odabrane mete, a svoj postupak objasnio je napisavši na Tviteru da je odlučio da “napad ne bi bio proporcionalan obaranju američkog drona”.

“Iran je u ponedeljak oborio dron koji je letao iznad internacionalnih voda. Bili smo spremni da tokom noći napadnemo tri mete, a onda sam pitao – koliko će ljudi poginuti? General mi je rekao da će biti 150 žrtava”, naveo je on

“Deset minuta pre napada povukao sam naređenje i stopirao akciju. To ne bi bilo proporcionalno obaranju vojnog drona. Ne žuri mi se, naša vojska je obnovljena, nova i spremna za akciju, najbolja je na svetu”, napisao je Tramp na Tviteru.

(B92)

Check Also

RADNICI GEOKSA: VUČIĆ NAS JE SLAGAO DA ĆEMO DOBITI NOVU FABRIKU

„Vidimo se 15. septembra u Vranju kada će biti rešena sudbina radnika Geoksa koji su …