Home / AKTUELNO / OPOZICIJA NA DAN VUČIĆEVOG MITINGA SPREMILA ŽESTOK KONTRAUDAR- BRNABIĆ: TO JE APSOLUTNO ZAPANJUJUĆI ČIN

OPOZICIJA NA DAN VUČIĆEVOG MITINGA SPREMILA ŽESTOK KONTRAUDAR- BRNABIĆ: TO JE APSOLUTNO ZAPANJUJUĆI ČIN

Opozicija u petak evidentira odsutne sa radnih mesta i nudi pravnu pomoć onima koji ne pristanu na ucene SNS

Ovaj put, kao i za sve skupove Aleksandra Vučića do sada, se vrši strašan mobing nad zaposlenima u lokalnim samoupravama širom Srbije koje SNS direktori i rukovodioci, zbog ispunjavanja kvota dobijenih iz centrale SNS, primoravaju da u petak napuste svoje radno mesto i dođu na Vučićev miting u Beograd, stoji u saopštenju pres-službe Saveza za Srbiju.

Zaposleni na ugovor i privremeno-povremene poslove su najviše meta ovih pritisaka i, iako razumemo da su u strahu za sopstvenu egzistenciju, pozivamo ih da odbiju ovu prinudu koja predstavlja kršenje zakona, zloupotrebu položaja u stranačke svrhe i trošenje novca svih građana za interes jedne stranke. Svima njima nudimo pravnu pomoć u slučaju daljih pritisaka ili odmazde SNS zbog odbijanja da napuste radno mesto.

U petak 19. aprila, organizatori protesta 1 od 5 miliona zajedno sa Asocijacijom slobodnih odbornika, evidentiraće sve koji napuste radno mesto u lokalnim samoupravama zbog odlaska na Vučićev miting i sve funkcionere koji u petak u toku radnog vremena budu u službi SNS i primoravaju druge na isto postupanje, zaključuje Savez za Srbiju.

BRNABIĆ: NAJAVA OPOZICIJE ZAPANJUJUĆI NEDEMOKRATSKI ČIN

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Beogradu da je “apsolutno zapanjujući nedemokratski čin” najava iz opozicije da će proveravati ko je napustio svoje radno mesto kako bi došao na miting vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u petak.

„To je pretnja nasiljem prema onima koji ne misle kao oni“, rekla je Brnabić posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Brnabić je kazala da taj deo opozicije treba da prouči šta su demokratski standardi i da ih se pridržava.

Ona je dodala da vlast nikada nije evidentirala ljude koji idu na gradjanske proteste, niti im je pretila nekim merama.
U petak će u Beogradu biti održan miting SNS „Stop nasilju“, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

(Beta)

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …