Home / AKTUELNO / OPŠTA PANIKA U HRVATSKOJ! NEZAPAMĆEN SKOK CENA HLEBA, USLOVI SE MENJAJU TOLIKO BRZO DA SU STRUČNJACI U ŠOKU!

OPŠTA PANIKA U HRVATSKOJ! NEZAPAMĆEN SKOK CENA HLEBA, USLOVI SE MENJAJU TOLIKO BRZO DA SU STRUČNJACI U ŠOKU!

Svetska kriza zbog rata u Ukrajini prelila se i na komšiluk. Hrvati su u velikoj panici, cene hleba divljaju, a uslovi se toliko vrzo menjaju da se ugovori sa dobavljačima potpisuju na rok od maksimalno mesec dana.

Ako se tržište ne stabilizuje, beli hleb u Hrvatskoj mogao bi da dosegne nezapamćenu cenu od 15 kuna za komad.

Ovo je za „Jutarnji list“ potvrdila direktorka „Žitozajednice“ Nada Barišić.

Drastično poskupljenje koje je u Evropi već odavno, nije isključeno ni za Hrvatsku.

Barišić je za „Jutarnji“ istakla da je ona lično zabrinuta pošto je cena pšenice na rekordnom nivou, a toliko se brzo menja da se ugovori sa dobavljačima potpisuju na rok o dmaksimalno mesec dana.

Hrvat godišnje pojede čak 62 kilograma hleba
Eventualna poskupljenja, ako ih bude, bit će priličan udarac na džep prosečnog hrvatskog domaćinstva, posebno kada znamo da su Hrvati među najvećim potrošačima hleba u EU.

Prema podacima koje je lani predstavio Dragan Kovačević, potpredsednik za poljoprivredu HGK, u Hrvatskoj se prosečno godišnje po osobi potroši 62 kilograma hleba.

Kolika je potrošnja hleba najbolje se vidi po činjenici da na uvoz krušnih proizvoda otpada čak 15 posto domaćeg pekarskog tržišta.

(Mediji)

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …