Home / TEMA DANA / POTPUNI OBRT- DEJLI MEJL: PUTIN JE U PRAVU O LABORATORIJAMA I BAJDENOVOM SINU!

POTPUNI OBRT- DEJLI MEJL: PUTIN JE U PRAVU O LABORATORIJAMA I BAJDENOVOM SINU!

Dejli mejl piše da je Hanter Bajden odigrao ključnu ulogu da kompanija „Metabiota“ dobije mogućnost da sprovodi istraživanje smrtonosnih patogena blizu Rusije.

Britranski list je objavio prepisku koja je procurila iz već zaboravljenog i oštećenog, laptpopa sina američkog predsednika.

„Tvrdnja Moskve da je sin predsednika SAD Hanter Bajden pomogao u finansiranju vojnog istraživanja opasnih patogena u biolaboratorijama u Ukrajini je tačna“, konstatujuje se u tekstu, samo nekoliko dana nakon što je isti medij izvestio da je Rusija pojačala svoju „divlju propagandnu kampanju“ iznošenjem tvrdnji o biološkom oružju.Ovaj medij je prošle nedelje, komentarišući tvrdnje komandanta ruskih nuklearnih, bioloških i hemijskih zaštitnih snaga da postoji „šema interakcije između američkih vladinih agencija i ukrajinskih bioloških objekata“, tvrdio da su u pitanju – izmišljotine.

Do obrta u tretiranju američkih biolaboratorija u britanskoj štampi došlo je pošto su redakciji, kako se navodi, dostavljena dva obimna mejla „iz napuštenog kompjutera“, koji svedoče kako je investicioni fond „Rozmon Seneka“, koji vodi Hanter Bajden, prikupljao pare za finansiranje „Metabiote“ kao izvođača radova za Ministarstvo odbrane SAD.

„Sin predsednika Džoa Bajdena i njegovi partneri iz „Rosemont Seneke“ uložili su i 500.000 dolara u „Metabiotu“ – pokazuju dokumenti.

Iz mejla, u kome je memorandum iz aprila 2014. vidi se da su Hanter Bajden i izvršni direktor „Metabiote“ Meri Gutijeri razgovarali o tome „kako potencijalno mogu da iskoriste zajednički tim, mreže i koncepte da bi potvrdili kulturnu i ekonomsku nezavisnost Ukrajine od Rusije i integraciju u zapadno društvo“.

(Agencije)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …